Янузай по стъпките на Кевин де Брюин

Белгиецът може да се върне някой ден във Висшата лига за много милиони

Sportinglife
Sportinglife 10:45 ч., 19 Сеп 2015
0
1593
Getty Images

Аднан Янузай бе последното голямо откритие на сър Алекс Фъргюсън. На великия шотландец не му стигна време да развитие косовският албанец, роден в Брюксел.

Просто реши да се откаже от треньорската работа. Само му даде път в живота, какъвто обаче не продължиха наследниците му в Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс и Луис ван Гаал.

През лятото Янузай бе пратен в Борусия (Дортмунд).

Какво по-добро място от жълтата стена на вечната любов, както обичат да се наричат феновете на стадион „Сигнал Идуна Парк”.

Без да бъде гледан под лупа, Янузай започна да играе своя футбол. И да се харесва на Бундуслигата. Треньор сега не му е някой предоказал се специалист като Луис ван Гаал, а младият Томас Тухел.

Вероятно в договора на Янузай има клауза за откупуване от Манчестър Юнайтед след изтичане на сезона при определени условия.

Всичко зависи от момчето и от Борусия. 20-годишният Янудай избра Дортмунд, за да играе постоянно. И е напълно възможно да „влезе в обувките” на своя по-именит засега сънародник Кевин де Брюин.

Именно с тази цел Кевин избяга от Челси в посока Волфсбург.

Целта му бе една – да играе! Това лято той стана най-скъпият изходящ трансфер в историята на Бундеслигата – 75 милиона евро в посока Манчестър Сити.

Все още Де Брюин не е изиграл мач като титуляр за „гражданите”. А в интервю от пролетта каза, че би отказал оферта на Байерн например, защото вече е ял попарата на това да си в гранд, препълнен със звезди.

Но по няколкостотин хиляди евро на месец отказват ли се?

„Стъпката назад за Кевин от Челси към Волфсбург проработи отлично за това чудно момче – каза Марк Вилмотс, национален селекционер на Белгия. – Убеден съм, че решението на Аднан да отиде в Борусия е повече от правилно. Ще се развие по същия начин като Де Брюин. Аднан може да играе и като централен нападател, и по двете крила. Никога не съм виждал друг с такава техника на удара. Янузай може да стреля от място с невероятна сила. Дори веднъж го попитах дали не прави някаква измама с обувките си.”

Срещу Краснодар в Лига Европа Янузай бе обявен за един от най-добрите в Борусия.

Томас Тухел каза, че е много доволен от белгиеца и ще му гласува непрекъснато доверие. Между двата му отбора има една разлика – Манчестър Юнайтед е далече от върха още в едва започнал сезон. А Борусия е лидер в Бундеслигата напук на много по-скъпата селекция на Байерн.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията