Най-неравностойният мач

Никога не е имало по-различни отбори от Дармщад и Байерн

Sportinglife
Sportinglife 10:20 ч., 19 Сеп 2015
0
1188
Getty Images

Бундеслигата не е виждала по-неравностоен мач. Днес в 16,30 часа един срещу друг ще се изправят Дармщад и Байерн.

Няма нито един аспект от футбола, по който тези два тима да си приличат.

Да започнем със стадионите. Арената „Мерк Щадион” събира 17 000 зрители. Това е по-малко от една четвърт от капацитета на „Алианц Арена”, където места могат да заемат 75 000 души.

Също така никога не е имало чак такава разлика в пазарната цена на футболистите. Най-скъпият на „лилиите” е Марио Вранчич, оценен 1,75 милиона евро. А голмайсторът на Бундеслигата Томас Мюлер вече струва 120 милиона евро.

Тази сума Байерн отказа от Манчестър Юнайтед през летния трансферен прозорец. За толкова един отбор може да си купи точно 75 пъти Вранчич.

Когато Дармщад има открита тренировка, фенове много рядко могат да се видят край игрището.

А при занимание на Байерн на прочутата мюнхенска „Зебенер щрасе” дневно ходят хиляди. Официалните членове на фенклубове на Байен по света са 251 000. А „лилиите” имат 1/43 от този брой. Точно 5800 са официалните запалянковци на Дармщад.

От днес в Мюнхен започва Октоберфест – най-големият бирен празник в целия свят.

Традиционно в Бавария пристигат около 6 милиона души отвсякъде, за да ядат вурстове и да пият бира. Тук вече и Дармщад може да запише някоя точка. Там се провежда Хайнерфест. След Втората световна война той се превърна в един от най-големите фестове на Германия, където се събират 700 000 души.

Между двамата треньори също зее огромна яма. Пеп Гуардиола има 19 трофея в кариерата си, два пъти спечели Шампионската лига и е смятан за един от най-добрите в света. А Дирк Шустер? Единственият му трофей е купата „Хесен” в приятелски турнир, а класирането в Бундеслигата се равнява по радост на спечелване на Шампионската лига.

Днес футболистите на Байерн ще преживеят културен шок в съблекалнята. Вместо лукса на „Алианц Арена” те ще седнат на спартански дървени пейки, ще сложат дрехите си на стари алуминиеви закачалки. Няма да е изненада, ако от душовете не тече топла вода. А ако Байерн вземе един душ на терена, то това ще е най-голямата изненада в Бундеслигата от години насам.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията