Григор "помага" на националите от компютъра

Защо не се включи в отбора?

Sportinglife
Sportinglife 22:00 ч., 17 Сеп 2015
0
1077
GETTY IMAGES

Решението на Григор Димитров да не помогне на националите за Купа "Дейвис" в един от най-важните мачове на отбора от години насам си остава дискусионно.

Първата ни ракета отпадна рано-рано от Откритото първенство на САЩ, а до началото на следващия му турнир остават повече от 10 дни.

Програмата

петък, начало 11:00 часа:
Димитър Кутровски (№307) – Петер Наги (№611)
Димитър Кузманов (№313) – Мартон Фучович (№234)

събота, начало 14:00 часа:
Тихомир Грозданов/Александър Лазов – Мартон Фучович/Левенте Годри

неделя, начало 11:00 часа:
Димитър Кузманов (№313) – Петер Наги (№611)
Димитър Кутровски (№307) – Мартин Фучович (№234)

Все пак Григор даде подкрепата си на "трикольорите", макар и виртуално.

"Атмосферата на купа Дейвис ще ми липсва - написа най-добрият ни тенисист в Twitter. - Утре е мачът ни с Унгария, сигурен съм, че имате сили да се справите. Желая ви успех и ще бъда с вас. Наслаждавайте се на момента."

Димитър Кутровски ще играе срещу Петер Наги в първия сингъл срещу маджарите в решителния плейоф за влизане в първа група на зона Европа/Африка на неофициалното отборно световно първенство.

Надпреварата стартира в петък в 11:00 часа на червените кортове на Националния тенис център в София.

Кутровски, който е 307-и в световната ранглиста, е първа ракета на "трикольорите" в двубоя. Наги е 611-и в класацията на АТП.

Във втория сингъл за деня Димитър Кузманов ще срещне най-добрия унгарски тенисист Мартон Фучович.

Кузманов е 313-и в света, а юношеският шампион на Уимбълдън за 2010 година Фучович е със 79 места по-напред в подреждането.

За двубоя на двойки в събота от 14:00 часа капитанът Тодор Енев на този етап е заявил Александър Лазов и Тихомир Грозданов, а дуетът на маджарите е Фучович и Левенте Годри. Двойките може да бъдат променени до час преди мача.

"Григор ни липсва, но това е съставът на България за този мач и не искам да се разсейваме с други мисли. Все пак той не е отказал да играе за националния отбор. Ще го видим в някой друг мач, надявам се в първа група догодина", заяви капитанът Тодор Енев.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията