Аугсбург срази Байерн на „Алианц Арена” на 9 май

Малките баварци единствени биха два пъти Пеп Гуардиола в Бундеслигата

Sportinglife
Sportinglife 12:45 ч., 10 Сеп 2015
0
1323
GETTY IMAGES

Между двата полуфинала в Шампионската лига срещу Барселона през май малкият баварски Аугсбург използва своя миг и спечели с 1:0 на „Алианц Арена”. Раул Бобадиля вкара славния гол на 9 май.

А само в спомените на феновете на Байерн остава фактът, че отборът им бе с резервите. За статистиката е победа за Аугсбург. Този отбор е единственият от Бундеслигата, който два пъти печели срещу баварците в ерата на Пеп Гуардиола.

Точните прогнози на Спортинглайф от миналия кръг

Байерн – Байер 1 и над 2,5 (3:0)

Волфсбург – Шалке над 2,5 (3:0)

Щутгарт – Айнтрахт над 2,5 (1:4)

Майнц – Хановер 1 и над 2,5 (3:0)

Дармщад – Хофенхайм Х и под 2,5 (0:0)

Борусия (Дортмунд) – Херта 1 и над 2,5 (3:1)

Вердер – Борусия (Мьонхенгладбах) над 2,5 (2:1)

Сезонът обаче не започна добре за Аугсбург, който от три кръга има една точка. А Байерн и Борусия (Дортмунд) единствени са с пълен актив. Томас Мюлер е голмайстор на Бундеслигата с пет попадения, а Дъглас Коща е лидер в класацията на подавачите – с четири асистенции. След трите поредни загуби в края на миналия сезон Байерн е в серия от 4 победи с обща голова разлика 12:1.

Прогноза – 1 и над 2,5
Мачът е в събота от 16,30 ч по Евроспорт 2

Борусия (Мьонхенгладбах) – Хамбургер

Също в петък вечер е последната домакинска загуба от 7 мача на Борусия от Хамбургер – 1:2 от 17 декември 2010 година. Тогава тимът от Мьонхенгладбах бе последен в класирането.

Като треньор Бруно Лабадия има три победи като гост на Борусия и само една загуба. Сега домакините направиха най-слабия си старт за сезона – три загуби и 2:8 голова разлика. С пет допуснати гола преди почивката те са рекордьори. През миналия сезон Борусия пусна толкова попадения едва след 12-ия кръг.

Прогноза – 1 и под 2,5
Мачът е в петък от 21,30 ч по Евроспорт 2

Байер – Дармщад

На 23 сепетември 1989 година е единствената победа на Дармщад в официален мач срещу Байер. Това бе двубой от втория кръг за купата на Германия – 1:0.

Останалите две срещи на ниво Бундеслига са спечелени от „аспирините”, които вкарват все по 3 гола в тях. Байер спечели последните си 8 домакинства в първенството с обща голова разлика 22:1.

Единствено Хофенхайм успя да вкара на „Байарена”. Завърналият се след 33 години в Бундеслигата Дармщад започна сезона обещаващо с три поредни ремита.

Прогноза – 1 и над 2,5
Мачът е в събота от 16,30 ч

Хановер – Борудия (Дортмунд)

На 18 септември 2011 година с два гола в последните четири минути Хановер обърна резултата в този сблъсък от 0:1 до 2:1. Това е и единствената победа на тима от последните седем домакинства срещу Борусия.

В последните три срещи срещу дортмундци Хановер е имал винаги изгонен футболист. Треньорът Михаел Фронтцек не е спечелил нито веднъж от 8 срещи с Борусия.

А новият наставник на гостите Томас Тухел никога не е печелил в Хановер. От първите три кръга домакините имат само една точка. Ако Хановер пак загуби, това ще е поражение №400 в елита. Борусия е в серия от девет поредни победи в официални мачове с вкарани 33 гола.

Само в Бундеслигата тимът има три победи и 11:1 голова разлика. Н последните осем мача Хенрик Мхитарян е замесен винаги в някое от попаденията. Ако спечели в Хановер, Тухел ще е спечелил 250 точки в Бундеслигата.

Прогноза – 2 и над 2,5
Мачът е в събота от 16,30 ч

Херта – Щутгарт

„Швабите” са спечелили само пет пъти от 30 гостувания в Берлин. Само срещу Байерн тимът има по-лоша статистика. В 23 гостувания Щутгарт не е вкарвал преди почивката.

„Швабите” изживяват най-лошия си старт с три поредни загуби. А мачът в Берлин ще е под №1700 в Бундеслигата за клуба. Херта падна само от Борусия (Мьонхенгладбах) от последните си седем домакинства – 1:2. От началото на сезона три от петте гола на берлинчани е вкарал Саломон Калу.

Прогноза – 2 и над 2,5
Мачът е в събота от 16,30 ч

Инголщад – Волфсбург

Само един официален мач е имало между отборите и той бе драматичен. На 4 декември 2013 година Волфсбург чака до 89-ата минута, за да вкара Ивица Олич за 2:1 в осминафинал за купата на Германия.

Дебютантът в Бундеслигата Инголщад е първият новак след Фортуна (Дюселдорф) през 1966 година, който спечели първите си две гостувания през сезона. Волфсбург спечели само един от последните си четири мача на чужд терен – 3:1 над Падерборн.

Прогноза – 2 и над 2,5
Мачът е в събота от 16,30 ч

Айнтрахт – Кьолн

Кьолн спечели две от последните си три гостувания край река Майн. При последните две срещи между съперниците миналогодишният голмайстор на Бундеслигата Александер Майер от Айнтрахт все вкарваше по 2 гола.

Срещу Айнтрахт „козлите” са получавали най-много дузпи в историята си – 19. Рекордът в Бундеслигата е на Вердер – 21 срещу Борусия (Мьонхенгладбах).

Треньорът на Айнтрахт Армин Фее загуби и трите си домакинства от Кьолн. Ако Кьолн вкара гол, той ще е под №2500 за клуба в Бундеслигата.

Прогноза – Х и под 2,5
Мачът е в събота от 19,30 ч по Евроспорт 2.

Хофенхайм – Вердер

Единствената победа на Хофенхайм в 14 двубоя срещу Вердер е 4:1 през 2010 година. Най-атрактивният мач датира от 30 ноември 2013 година – 4:4. От 7 март насам Вердер не е печелил като гост в Бундеслигата.

Но загуби само едно от последните четири гостувания. Хофенхайм е единственият елитен тим в Германия, който още няма победа през сезона – в първенството и купата.

Прогноза – Х и над 2,5
Мачът е в неделя от 16,30 ч по Евроспорт 2

Шалке – Майнц

Тодор Неделев бе титуляр за националния отбор срещу Италия, но вероятно пак няма да е в групата на Майнц. С единствената си победа като гост на Шалке на 7 май 2011 година отборът му си осигури участие в Лига Европа.

Шалке има само една точка от последните два мача в Бундеслигата. От 21 март и 0:1 от Байер „кралскосините” са непобедени в Герзенкирхен. Майнц влиза в мача с две поредни победи.

Прогноза – Х и под 2,5
Мачът е в неделя от 18,30 ч по Евроспорт 2

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията