1 милиард евро от Adidas за Германия

Компанията иска бързо да поднови договора със световния шампион

Sportinglife
Sportinglife 09:25 ч., 09 Сеп 2015
0
1614

Колко може да струва един национален отбор? Adidas оценява световния шампион Германия на 1 милиард евро. Веднага немската компания за спортни артикули настоява да поднови спонсорския договор, който изтича през 2018 година. В момента страните преговарят контрактът да е до 2026-а.

При последния път, когато трябваше да се сложат подписи, разговорите минаха много тежко. През 2007 година американската компания Nike пожела да облича германците – нещо невиждано до този момент. Тогава янките предложиха половин милиард евро за 10-годишен договор. Тогава в името на национализма Германският футболен съюз предпочете Adidas срещу половината от сумата.

Времето обаче минава, а парите стават все по-важни. Така президентът на федерацията Волфганг Нирсбах каза, че Nike ще има съвсем честен шанс да се бори при преговорите. Те вече се състояха в Портлънд, където делегация от централата беше на посещение.

В битката да сложи логото си на гърдите на световните шампиони влезе още една американска компания – Under Armour, която е №2 на пазара отвъд Океана след Nike. Засега германската федерация пази пълно мълчание какви са офертите от янките и какви са истинските им шансове.

Adidas направи голям удар преди година, когато измести Nike от Манчестър Юнайтед. Договорът е за по 94 милиона евро на година за десет сезона. Другият изключително важен нов договор на компанията е новият контракт с Байерн. Adidas ще облича баварците до 2030 година и вместо по 25 милиона плаща по 60 милиона евро на сезон.

Германският футболен съюз не само е спортно №1 в света, но и икономически. След него са Англия и Франция с по 35 милиона евро от доставчика на екипи.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията