Григор Димитров започна с лесна победа в Ню Йорк

Българинът надигра австралиец

Sportinglife
Sportinglife 20:05 ч., 31 Авг 2015
0
1134
GETTY IMAGES

Григор Димитров започна в тренировъчна темпо Откритото първенство на САЩ, надигравайки Матю Ебдън с 6:4, 6:2, 6:4 в двубой от първия кръг за близо час и половина игра. Следващото препятствие пред българина е Михаил Кукушкин, който поведе с два сета и 3:0 във втория пред Йен-Хсун Лу да се откаже.

Българинът имаше тотално надмощие във всички показатели от играта и логично спечели без да е нужно да показва най-добрия си тенис.

Григор пласира над 70% от първите си начални удари и спечели 78% от точките си на първи сервис. Българинът наниза 7 аса и не допусна нито една двойна грешка, както и нито един пробив от 131-ия в света.

Григор Димитров направи своя първи пробив за 4:3, което му осигури и успеха в първия сет. Началните шест гейма бяха печелени от подаващите, а Димитров можеше да вземе аванс и в петия, но тогава австралиецът спаси началния си удар.

В 7-ия гейм обаче Димитров показа класата си и спечели гейма на 0, след което затвърди пробива си и поведе с 5:3. И макар Ебдън да взе следващото си подаване, Григор затвори частта от първи опит и излезе напред.

Димитров бързо реши и втората част, след като проби за 2:1, а малко по-късно вече водеше с два пробива. Българинът стигна до 15:40, след което пласира добър ретур и излезе на мрежата, принуждавайки Ебдън да сбърка - 4:1. Силите на австралеца стигнаха единствено за още един гейм и час след началото Григор Димитров вече имаше аванс от два сета.

Третата част започна с размяна на първите два гейма, като Григор отново нямаше проблеми със своя начален удар. В петия гейм Григор можеше да стигне до първи пробив за третата част, след като поведе с 40:0, но позволи на младия австралиец да изравни и след това с пращане на топката в мрежата да му даде обрат.

Все пак Григор взе своето подаване за 3:3, след което направи пробив за 4:3 и отново спечели сервиса си. Димитров поведе с 30:15 в деветия гейм, но отново допусна неуверения австралиец да обърне играта и да отложи отпадането си с 4:5.

В последния гейм Димитров спечели на 15 и така оформи успеха си.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията