Байерн и всички останали

Волфсбург удари една плесница на шампионите, но едва ли ще ги срази в първенството

Sportinglife
Sportinglife 08:15 ч., 14 Авг 2015
0
2957
Getty Images

Основен фаворит

БАЙЕРН

Това лято ставаме свидетели на нещо, което се случва изключително рядко – „баварците“ засега не са привлекли нито една голяма звезда от някой от конкурентите си.

Рекордьорът по титли на Германия всъщност си опита късмета, но неуспешно. Във Волфсбург продължават упорито да игнорират всички сигнали за интерес към Кевин де Бройне, които постъпват от Мюнхен.

Големият въпрос: Какво ще стане с Гуардиола?

В Байерн бяха наясно, че каталунецът не е обикновен треньор, но все пак ръководството на клуба остана изненадано от необичайния сценарий, в който Пеп вкара „баварците“.

Шефовете на мюнхенския колос изпитват безгранично доверие към Гуардиола що се касае до треньорските му умения. 

Карл-Хайнц Румениге и компания обаче се чувстват като на тръни заради нежеланието на специалиста да се обвърже с Байерн в по-дългосрочен план.

В Мюнхен са свикнали да си казват нещата направо, дори това да води до скандали, след които отношенията между участниците в тях неизменно се изглаждат по един или друг начин.

Никой в Байерн няма опит с треньори, които предпочитат да мълчат загадъчно и да пускат намеци с половин уста или чрез посредници.

„Баварците“ са свикнали нещата да се развиват така, както искат самите те. А когато това е невъзможно, в клуба предпочитат да решават проблемите отрано, вместо да оставят снежната топка да се превърне в лавина.

Гуардиола обаче изглежда понася изключително зле натиска отгоре да обяви решението си колкото се може по-рано. Той изглежда напълно изстискан още преди първия сигнал на съдията в първенството.

На свой ред, лошото му настроение засилва безпокойството на босовете на Байерн – порочният кръг се затваря.

Хубавото за шампионите е, че отборът е прекалено силен и каквото и да се случи, отражението върху резултатите би трябвало да е минимално. 

Сагата с треньорския пост обаче не може да се точи вечно и всеки неубедителен мач на „баварците“ ще налива масло в огъня.

Атмосферата ще се нажежава все повече и повече, а изнервеният треньор трудно ще успява да поддържа хармония и мир в съблекалнята.

Най-късно по Коледа Гуардиола ще трябва да свали картите си. Иронията е, че предшественикът му Юп Хайнкес през 2012/13 направи исторически требъл, след като напускането му бе обявено предварително още през януари.

Гуардиола, който вероятно ще приключи авантюрата си в Байерн след година, не подбира средствата в опита си да приведе отбора в ред след не особено блестящия завършек на предишния сезон.

Испанецът прибягна дори към сериозно кръвопускане и сега Бастиан Швайнщайгер ще трябва да наблюдава от Манчестър как родния му клуб ще спечели четвърта поредна титла и ще влезе в историята.

2 отбора, които не са съгласни, че Байерн е фаворит №1

ВОЛФСБУРГ

„Автоклубът“ от персонален мениджърски проект на Клаус Алофс постепенно се превръща в нещо изключително интересно и завладяващо.

Естествено, това се случва на фона на разрушаването на всички мислими шаблони и стереотипи.

Смяташе се, че Дитер Хекинг не е способен да води клуб, който се бори за челни места. Волфсбург обаче стана подгласник на Байерн, а специалистът взе наградата за треньор на годината.

Смяташе се, че е невъзможно Никлас Бентнер да носи реална полза на отбора си. Датчанинът обаче се превърна в герой на двубоя за Суперкупата и нанесе болезнен удар по самолюбието на мюнхенци.

„Вълците“ усетиха известна слабост в стана на „баварците“ и няма да ги оставят на мира до края на предстоящото първенство.

БАЙЕР (ЛЕВЕРКУЗЕН)

Втори сезон за Роджър Шмит и неговия отряд луди глави. Байер не понесе никакви съществени загуби, запази лидерите на новото поколение и се сдоби с няколко интересни попълнения.

На пръв поглед няма пречки, които да спъват развитието на „Аспирините“ и да ги принуждават да тъпчат на място. Нещо повече – с идването на чилиеца Чарлес Арангис халфовата линия на Байер се доближи максимално до съвършенството.

Източник: Sports.ru

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията