Гуардиола спечели своя требъл

Байерн победи Реал във финала на „Ауди Къп”

Sportinglife
Sportinglife 09:20 ч., 06 Авг 2015
0
1259
Getty Images

Пеп Гуардиола се радваше искрено и диво. Спечели своя мини-требъл.

Три пъти поред испанският треньор става шампион в най-силния летен турнир „Ауди Къп”.

През 2011 година Пеп триумфира с Барселона, през 2013-а – с Байерн, а сега отново с баварците и при това срещу Реал (Мадрид).

Чек от 1 милиона евро за папата

Преди финала на „Ауди Къп” шефът на Байерн Карл-Хайнц Румениге извади чек за 1 милион евро.

На терена го получи католическия епископ Георг Геншвайн. Той е за папа Франциск. Когато Байерн гостува на Рома в Шампионската лига миналия сезон, направи аудиенция при главата на католическата църква.

Тогава Румениге обеща, че клубът ще дари приходите от един приятелски мач. И го направи от най-големия.

Чак до 88-ата минута баварците чакаха, за да пробият „кралската” врата.

Когато „Алианц Арена” очакваше дузпите, Роберт Левандовски вкара за 1:0. Гуардиола подскочи във въздуха, стиснал юмруци.

В последните дни испанецът е подложен на огромен натиск. Атакуват го легенди на Байерн, медии го питат защо не говори за изтичащия си договор, а за капак отборът загуби суперкупата от Волфсбург след дузпи.

„След като незаслужено не успяхме да спечелим суперкупата, се появи неспокойство в клуба – призна спортният директор Матиас Замер. – Трябваше да сложим ред. Всички трябва да усещат, че Байерн е непобедим отбор. Хубаво е да се печелят купи. Но все пак мачовете на „Ауди Къп” са контроли. В неделя започваме официалните с гостуване на Ньотинген за купата.”

На „Алианц Арена” мнозина се чудеха защо Реал играе без имена на фланелките.

„Кралете” винаги ги слагат след 31 август, когато свършва трансферният прозорец и групата е окончателно определена.

Най-впечатляващият футболист на терена отново бе бразилецът Дъглас Коста.

30-милионната покупка на Байерн накара феновете да не съжаляват за отсъствието на Франк Рибери и Ариен Робен. Напротив – националът изглежда още по-добър в дрибъла и по-мощен в единоборствата.

За Реал не игра футболист №1 в света Кристиано Роналдо.

Най-добрият за Реал беше юношата на Байерн Тони Кроос, който два пъти накара Мануел Нойер да показва най-доброто от себе си.

При смяната му в 64-ата минута 70 000 души на стадиона аплодираха своя бивш любимец, който премина в Мадрид миналото лято. Излизайки от терена, Кроос посегна да се поздрави с уелсеца Гарет Бейл, който остана на пейката.

100-милионният нападател обаче не подаде ръка. Очевидното неразбирателство бе оправено в самолета за дома – двамата се снимаха как са „направили пет”.

След мача Марио Гьотце опроверга слуховете, че може да напусне Байерн.

„Чувствам се отлично и нямам никакви проблеми в комунникацията с треньора – каза героят на Германия от финала на Мондиал 2014. – От мен зависи да се наложа в отбора.”

В мача за трето място Тотнъм срази Милан с 2:0. Насер Чадли и Томас Керъл вкараха головете. Милан си тръгна от турнира последен и без вкаран гол след 0:3 от Байерн в полуфинала.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията