Потвърдиха официално трансфера на Казийски

Матей се присъединява към петия в шампионата на Япония

Sportinglife
Sportinglife 18:55 ч., 05 Авг 2015
0
1176
Trento.it

Трансферът на суперзведата на родния волейбол Матей Казийски в японския JTEKT бе официално потвърден. Японският клуб направи това с официално съобщение на сайта си.

В него българинът е подробно представен като са посочени резултатите от цялата му кариера до този момент. Според информацията, публикувана на сайта на JTEKT официалното представяне на новото попълнение на тима ще бъде през втората половина на септември.

Договорът на Матей е за една година с опция за удължаване с още три.

Новият клуб на българина е основан през 1958 г. В елитния шампионат на Япония Премиър Лийг играе от сезон 2013/14. При дебюта си заема осмо място, а миналия сезон завършва на шесто място с девет победи и 12 загуби.

Дебютният двубой на Матей в първенството на Япония ще бъде на 31 октомври когато JTEKT гостува на Фукуока. Първият двубой пред публиката на новия му тим пък е на 7 ноември.

Шампионатът ще се състои от 8 отбора. След изиграването на редовния сезон първите шест ще се класират за плейофите. Редовният сезон приключва в началото на февруари, а новият шампион ще е ясен в средата на март.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията