Скандал на „Ауди Къп”

Гуардиола псува капитана на Милан в тунела

Sportinglife
Sportinglife 08:45 ч., 05 Авг 2015
0
1646
Getty Images

Скандално завърши първият ден на супертурнира „Ауди Къп” в Мюнхен. На почивката на втория мач Байерн – Милан (3:0) треньорът на домакините Пеп Гуардиола се нахвърли с псувни срещу капитана на Милан Найджъл де Йонг.

Причината - холандецът направи много грубо нарушение срещу новото попълнение Джошуа Кимих още в 9-ата минута.

След още десет младежкият национал на Германия бе принуден да напусне терена и Гуардиола започна да крещи срещу Де Йонг, който скочи на бой, но бе спрян от двама съотборници.

„Аз съм тъжен заради Кимих – каза на пресконференцията след двубоя Гуардиола. – Той няма да играае във финала, а вероятно и по-дълго време. Поради тази причина казах някои неща на Де Йонг.”

„Футболът е мъжка игра, а не балет”, отвърна му Синиша Михайлович, треньорът на Милан.

На терена Байерн беше тотален господар, въпреки че през първото полувреме излезе с резервен състав. Милан игра много слабо и не застраши нито веднъж сериозно домакините.

Испанският защитник Хуан Бернат откри резултата през първото полувреме. След почивката влезлите като резерви Марио Гьотце и Роберт Левандовски вкараха още два виртуозни гола.

Отново най-силно впечатление направи новото бразилско попълнение Дъглас Коста. По една греда удариха новото попълнение Артуро Видал и датският младежки национал Пиер-Емил Хойберг.

За първи път Гьотце заговори, че може и да напусне Байерн, недоволен от статута си на резерва.

Героят на Германия от Мондиал 2014 има договор за още два сезона. „Последните ми 2 години не бяха лесни – каза Гьотце. – Ще видим какво ще се случи. Ще видим и дали Гуардиола ще говори по-често с мен. На първо място нещата зависят от самия мен. Останалото ще го видим.”

Довечера от 21,45 часа Байерн ще играе финала-мечта срещу Реал.

По-рано „кралете” спечелиха с 2:0 срещу Тотнъм. Маркови голове вкараха 70-милионният Хамес Родригес и 100-милионният Гарет Бейл. Уелският нападател каза, че не се интересува от трансфер в Манчестър Юнайтед и иска да се наложи при новия треньор на Реал Рафа Бенитес.

„Много е добре да имаш подкрепата на наставника и президента – обясин Бейл. – Искам да се отблагодаря с много голове. Наслаждавам се да атакувам по средата. Това е най-добрата ми позиция. Дава ми повече свобода. Когато искам, мога да отида и вляво, и вдясно. Когато играя за националния отбор на Уелс, показвам най-доброто си лице. Мисля, че мога да го направя и в Реал.”

Бейл каза, че му е било трудно да играе срещу бившия си клуб Тотнъм.

„Странно е да излезеш срещу приятелите ти – призна уелсецът, който напусна „шпорите” преди две години. – Но това е контролен мач. Такива двубои са повече за фитнеса, отколкото за резултат.”

За разлика от другите отбори на „Ауди Къп” Тотнъм започва новото първенство още в събота.

Тимът открива сезона във Висшата лига с гостуване на Манчестър Юнайтед.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията