Пиронкова изпусна Радванска и полуфинала в Истанбул

Българката на два пъти сервираше за мача

Sportinglife
Sportinglife 11:55 ч., 24 Юли 2015
0
1357
GETTY IMAGES

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова отпадна драматично на четвъртфиналите на турнира по тенис на твърди кортове в Истанбул.

Поставената под №8 Пиронкова загуби от Уршула Радванска с 2:6, 6:3, 6:7(5) след 2:16 часа игра в мач с общо 17 пробива.

Това бе първи двубой между двете съпернички, а Цвети на два пъти сервираше за спечелването му, след което отрази четири мачбола в тайбрека на решителния сет, но накрая бе пречупена.

Пловдивчанка стартира добре мача и набързо поведе с 2:0, но след това загуби шест поредни гейма, а с това и първия сет.

Във втората част заемащата 42-а позиция в ранглистата българка поведе с 5:0, след което позволи на полякинята да върне три гейма, но все пак стигна до изравняване на резултата при собствен сервис за 6:3.

Решаващият трети сет започна с размяна на шест поредни пробива, преди 99-та в света Радванска да успее първа да спечели подаването си за 4:3.
Последваха два поредни гейма за българката, която при 5:4 сервираше за мача. В десетия гейм тя дръпна с 30:15, но загуби три поредни разигравания и Радванска изравни.

Пиронкова пак проби за 6:5 и отново сервираше за победата, но след две поредни двойни грешки полякинята стигна до тайбрек. В него Радванска дръпна с 5:0 точки, а при 6:1 получи пет поредни мачбола.

Българката спаси четири от тях, а при последния ударът на полякинята закачи мрежата и падна в неспасяемо в полето на пловдивчанката.

Пиронкова си осигури 60 точки за световната ранглиста и 6,175 долара, но не успя да достигне за трети път до полуфинал в турнира след 2005 и 2008 година.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията