Утре се прощаваме с Тодор Славов

Роднините, колегите и почитателите на пилота ще се сбогуват с него в Катедралния храм „Свето успение Богородично” във Варна

Sportinglife
Sportinglife 09:15 ч., 30 Юни 2015
0
1870
Lap.bg

Роднините, колегите и почитателите на Тодор Славов ще се сбогуват с него в Катедралния храм „Свето успение Богородично” във Варна – опелото започва в 12 часа, а веднага след това е погребението на пилота.

Славов, който е най-успешният български пилот в световния рали шампионат (WRC), загина в неделя при катастрофа в рали „Твърдица-Елена”, втори кръг от националното първенство.

Само преди два месеца Тодор стартира пред Катедралата във Варна в домашното си състезание със същото име, в което спечели първата си победа в генералното класиране.

Преди трагичното „Твърдица-Елена” Славов беше начело в рали шампионата ни, но вторият кръг тръгна много трудно – повреда в скоростната кутия преди старта, излитане от пътя в първия ден заради още проблеми с колата и за неделните отсечки Славов и навигаторът му Петър Илиев се върнаха по системата „Рали 2”, за да се борят за бонус точките в надпреварата.

Илиев все още е в реанимацията на сливенската болница „Д-р Иван Селимински”, но според информация на RallyExpress, навигаторът е вече контактен и остава в тежко, но стабилно състояние.

Организаторът на рали „Сливен” Стефан Чолаков е говорил вчера с Илиев, но не му е казал за смъртта на Тодор с оглед на тежкото му състояние.

Вчера навигаторът е претърпял втора операция заради прорезната рана, която е получил между краката при катастрофата в неделя.

Все още няма информация от тима на Славов дали колата е имала технически дефект при катастрофата на отсечката „Боров дол”, а това трябва да бъде установена от техническата експертиза при разследването на инцидента.

Според източници на Sportinglife катастрофата е станала на бърз десен завой, на влизането в който има сериозна денивелация. Там Славов е минал с над 160 км/ч на пълна газ и задницата на колата му – FIAT Grande Punto S2000 е загубила сцепление.

След хлъзгането на колата, тя се е ударила в мантинелата и този удар е изхвърлил автомобила във въздуха, запращайки го в дерето с големи камъни край пътя, където с висока скорост са се приземили Славов и Илиев, откъм страната на пилота. 

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията