Григор оцеля срещу Куери и ще търси обрата във вторник

Димитров навакса изоставане от сет и пробив

Sportinglife
Sportinglife 06:45 ч., 16 Юни 2015
0
1094
GETTY IMAGES

Григор Димитров показа шампионски характер и остави жива мечтата да защити последната от трите титли, които спечели през миналия сезон. Българинът изоставаше със 4:6, 1:3 срещу Сам Куери в Куинс, когато изкова впечатляваща серия от пет поредни гейма и успя да изравни резултата преди организаторите да прекратят мача заради тъмнината на корта.

Американецът регистрира четири поражения в последните си 5 мача, само че днес изигра откриващия сет на изключително високо ниво и загуби само пет точки на свой сервис в него, а пък Григор му подари решителния пробив.

При 4:4 дойде единственият по-завързан гейм в сета, в който Димитров запрати топката в трибуните с удар с рамката на ракетата за 15-40. С два аса и прецизен форхенд уинър нашето момче се измъкна не само от тези, но и от още един брейкпойнт. След това обаче, талантът ни саботира всичките си усилия като се самопроби с две непредизвикани грешки за 4:5, а Куери приключи бързо спора на свой сервис.

Григор още не намираше начин да се справи с мощта в ударите на гиганта и отново беше изправен пред 15-40 на старта на втората част, но пък този път се измъкна от неприятностите. Липса на първи сервис и нова грешка от форхенд все пак пратиха още един пробив на сметката на Куери за 1:2.

В следващите минути Димитров най-после показа част от блясъка на дефанзивната си игра и бързо се добра до рибрейк за 3:3. И дойде ред на съперника му да изпита колебания на корта, които в случая означаваха двойна грешка при 40-40. На всичкото отгоре, Григор получи шанс да играе по втория сервис на американеца и атакува яростно очаквания начален удар по правата. С два хирургически форхенда българинът проби и бързо затвори сета с 6:3, след което мачът беше прекратен.

Той ще се доиграе утре и е втори в програмата на Централния корт, където Стан Вавринка и Ник Кирьос откриват в 14,30 ч. българско време. При победа Григор ще очаква във втори кръг Жил Мюлер или Михаил Южни.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията