10 тенисисти, които имат какво да доказват на Ролан Гарос

Историите и надеждите на Рафа, Ноле, Серина и компания

Sportinglife
Sportinglife 12:55 ч., 25 Май 2015
0
4280
Getty Images

Ролан Гарос е мястото, където ритъмът на тениса се забавя и топката се отиграва от два до три метра зад основната линия.

Тук се сблъскват различни мотивации, но всички чертаят един път - към най-ценния трофей на клей.

Всички го искат. И Рафаел Надал, който го е печелил 9 пъти, и Новак Джокович, който все още го сънува, а освен тях към купата гледат още половин дузина големи имена.

Някои звезди в женския тенис определено могат да подпечатат елитния си статут с тази титла. Всеки намира свои причини да мечтае да прегърне трофея, но десетимата тенисисти, които ще видите наистина имат какво да докажат през следващите две седмици.

Вижте техните истории и надежди.

Рафаел Надал

Той вече доказа, че е най-великият клей играч в историята. Няма друг тенисист, който може да твърди същото, за която и да е настилка. Затова Надал не би трябвало  да има какво да показва на фенове, журналисти или на когото и да било.

Само че Матадора е една от легендите на световния спорт. Личности като него се зареждат от усещането, че постоянно трябва да се доказват пред себе си и да се надскачат. Те не залязват тихо, докато все още имат шанс дори за още една титла.

Надал иска да спечели Десетата заради себе си. Той е вложил целия си живот, сърце и душа в това да е най-добрият в света. Пътят, по който върви не е никак лек и ужасно изискващият му физически стил на игра му донесе куп контузии, но никой не се е връщал повече пъти и с по-голям блясък от Рафа.

И нищо няма да достави по-голямо удоволствие на Матадора от това, да си докаже, че може да го направи още веднъж.

Южени Бушар

Южени Бушар е най-продаваемият спортист според класацията на британското списание "SportsPro" и много спонсори се надяват на Ролан Гарос тя да се разбуди от летаргичния си сезон.

През 2014-а канадката стигна поне до четвърти кръг на турнирите от Големия шлем, изстреля се до №5 в ранглистата и набра огромна армия от фенове. Но през този сезон тя се добра едва до 7 победи с 16 мача и съвсем изпадна от картата на женския тенис след AustralianOpen. Бушар се нуждае от избухване на Ролан Гарос, за да стъпка надеждите на поне дузина тенисистки, които искат да я изместят от Топ 10.

Тя има доста приятен път до четвъртфиналите, което ще е достатъчно да й напомни, че тенисът може да е много забавен, когато печелиш.

Ернест Гулбис

Кога за последно погледнахте на Ернест Гулбис като на сериозен претендент за трофея, в който и да е турнир? Преди година латвиецът спря Роджър Федерер по пътя му към полуфиналите на Ролан Гарос и обяви, че иска да стане №1 в света.

Настоящият сезон обаче е пълен кошмар. Две победи в 12 турнира и пропадане от №10 до №25 в света, а тепърва предстои да защитава точките от миналогодишния полуфинал в Париж...

Така че Гулбис може да забрави за №1 в мъжкия тенис. Латвиецът вече спечели първи си мач в тазгодишното издание, но залогът за него е наистина огромен. Гулбис трябва да спаси кариерата си.

Каролине Возняцки

Каролине Возняцки отново се изкачва в ранглистата, макар първото място да е изглежда твърде далеч. Трудно е да повярваме, че минаха цели четири години откакто тя беше на върха, а специалистите още продължават да се чудят как го постигна без титла от Големи шлем.

От септември 2014-а насам, Возняцки отново е сериозна заплаха и можеше да е вдигнала доста повече трофеи, ако не се беше срещнала 4 пъти със Серина Уилямс (4 поражения). Каро играе с повече увереност и физически е уникално издръжлива.

Евентуална титла от Големия шлем със сигурност ще я вдъхнови да преследва първата позиция в ранглистата. Има обаче един проблем - Серина вероятно ще е на пътя й в четвъртфиналите.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията