Ще се прероди ли Фалкао?

Тигъра продължава да е един от най-добрите нападатели в света

Sportinglife
Sportinglife 13:45 ч., 24 Май 2015
0
1587
GETTY IMAGES

Преди 13 месеца Радамел Фалкао влезе в една заличка в хотел в Мадрид, за да се срещне с един клас ученици от Колумбия, дошли да го видят и поздравят.

Сред тях бе и 12-годишен малчуган, който е превърнал стаята си в Богота в малък музей на нападателя.

Фалкао го прегърна, а момчето се разплака.

Кракът ти скоро ще се оправи – каза му малкият. - Господ ще те направи по-силен. Ще видиш. Ще играеш на световното, Господ иска това.“

Радамел се разплака също като малкия...

По това време нападателят бе в средата на възстановяването си от скъсаната кръстна връзка на коляното. Надеждата бе да се оправи за световното в Бразилия.

От онзи ден до днес много неща се промениха, но не към добро. Да, Фалкао е здрав и играе отново. Но пропусна световното и невероятното представяне на страната му, а след това дойде и трансферът в Манчестър Юнайтед.

Той имаше нужда да отиде някъде, където отново да се чувства жив. Оказа се, че не това е мястото.

До миналата година колумбиецът си спечели правото да бъде наричан „един от най-силните нападатели в света“. 72 гола в 87 мача за Порто.

70 в 91 двубоя за Атлетико. Невероятни статистики.

В Англия той изглежда като супергерой, загубил своята специална сила. Изглежда като обикновен играч. И е лесно да го посочим с пръст и да кажем – ти се провали в Юнайтед.

Но той има нужда от симпатия. Всеки футболист след такава травма изпада в психологическо състояние, което е трудно да бъде обяснено.

Заплатата му от 265 000 лири седмично го натоварва допълнително, твърди селекционерът на Колумбия Хосе Пекерман.

Той иска твърде силно да се докаже, да вкарва, да бъде герой.

Фалкао говори тихо и смирено, силно вярващ християнин, известен и обичан в страната му заради добрините, които прави.

Дарения, благотворителност, помощи за бедните.

Близките му казват – движещата сила за него никога не са били парите.

Когато миналата неделя го смениха срещу Арсенал, лицето му издаваше безпомощност. Сякаш бе готов да се разплаче. На 29 години Тигъра за първи път има съмнения в качествата си.

Силата му и бързината може никога да не бъдат възстановени на предишното им ниво. Така предупреди Пекерман. Но добавя, че Фалкао остава един от най-силните нападатели в света.

Той има невероятна подкрепа от колумбийците и се надява Копа Америка да е неговото прераждане. Всички ние се надяваме с него.

Всички, които обичаме футбола.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията