На потниците има пет звезди, които са символ на петте големи квартала в града

Специални екипи за специални събития

Адидас показа екипите за коледните двубои в НБА

Анна Николова
Анна Николова 19:25 ч., 14 Дек 2014
0
1073
Adidas

Специални екипи и специални кецове. Това ще носят играчите на най-популярното баскетболно първенство в света – Националната баскетболна асоциация по време на срещите, които ще се играят навръх коледните празници.

Специалните колекции на спортния гигант Adidas бяха представени в разстоятние на десетина дни.

Те са обединени под общото име „Празнична колекция”.

Горнищата са издържани в традиционен стил и включват емблемата на всеки един отбор.

Факт

За първи път в историята на НБА обаче играчите ще поставят на гърба не фамилните, а първите си имена.

За първи път в историята на НБА обаче играчите ще поставят на гърба не фамилните, а първите си имена.

Така спортния гигант продължава традицията при всеки нов екип да залага по нещо уникално в модела, нещо, което да го отличава от всичко създадено до този момент. С този жест брандът подчертава и популярността и близките отношения на спортистите с феновете на NBA.

Част от специалната колекция на бранда са и кецовете в празнични цветове, но и с уникално покритие, което позволява инициалите на спортиста да се виждат без проблем и да стряскат сънищата на техните съперници. Специални означения има и за деня – Бъдни вечер или Коледа, в зависимост от деня, в който се играе срещата.

От Адидас вече са готови и с екипите за предстоящото издание на Мача на звездите. Уикендът ще се проведе в Бруклин, а самият двубой се завръща в легендарната зала „Медисън Скуеър Гардън” за първи път от 1998 година.

По тази причина от спортния гигант взеха решение да уважат баскетболната история на Ню Йорк Сити и тази на града изобщо като мека на спорта, музиката и модата.

Изчистеният, неподвластен на времето дизайн е вдъхновен от класическите спортни екипи на баскетболните тимове от началото на 20-и век.

На потниците има пет звезди, които са символ на петте големи квартала в града. Куинс, Стейтън Айлънд, Манхатън, Бронкс, Бруклин.

Според наблюдателите обаче всеки един от останалите елементи също изразява уважение към даден спортист, дал своя принос за историята на спорта в града.

Начинът,  по който е изписан номерът, например, прави асоциация с Кармело Антъни и неговата атакуваща стратегия.

Екипите за загрявката напомнят за известната фланелка на Джон Ленън с надпис Ню Йорк Сити и още, и още.

От Адидас ще спазят традицията на всяко яке, с което ще загряват баскетболистите да има различни нашивки, с които се отбелязват техните индивидуални успехи – МВП, реализатор и др. 

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията