Как Fly Emirates прелетя над спорта

Реал Мадрид, Арсенал, Пари Сен Жермен...

Sportinglife
Sportinglife 13:50 ч., 30 Апр 2015
0
2077
GETTY IMAGES

Новината, че милионите на Emirates Airline ще променят името на турнира за ФА къп бе приета със смесени чувствата.

Традиционалистите на Острова скочиха като ужилени, а по-прагматичните приеха нормално нуждите на турнира, който остана без генерален спонсор след оттеглянето на Guiness.

А и какво толкова ще бъде променено - от ФА къп ще стане Емиратс ФА къп? Чудо голямо!

Но поглеждали ли сте спортното портфолио на Emirates Airline? Компанията пръска луди пари в спорта, което е важна част от поддържането на добрия й имидж.

Имиджово бе и решението на отговорните фактори в Emirates Airline да прекратят сътрудничеството си с ФИФА за предстоящите две световни първенства заради корупционните скандали.

Представяме ви бърз поглед върху инвестициите, които прави компанията в спорта:

Арсенал - стадион и екипи
Сделка на стойност 150 млн. паунда

През 2004 г. лондончани подписаха най-солидния спонсорски договор на Острова на стойност 100 млн. паунда за 15 години. През декември 2012-а стойността му достигна 150 млн., като той е в сила до края на сезон 2018/19

The Emirates Cup

Предсезонният приятелски турнир The Emirates Cup се проведе за първи път през 2007 г. и се играе на стадиона на Арсенал. През миналите години в Лондон дойдоха отбори като Реал Мадрид, Милан и Ювентус. Турнирът се излъчва в много държави и предизвиква сериозен интерес.

Футболни академии на Арсенал в Дубай

Откриването на училищата започна през 2009 г. Приемат се момчета и момичета във всички възрастови групи и проектът се финансира изцяло от Emirates Airline.

Милан
Сделка на стойност 80 млн. паунда

Компанията навлезе в италианския футбол през 2010 г. и си избра Милан. Стадионът е брандиран с името на авиолинията и тя спонсорира още юношеските формации на "росонерите".

Хамбургер
Сделка на стойност 17 млн. паунда

Отношенията с германския клуб започнаха през 2006 г., а наскоро договорът бе продължен. Бившият отбор на Йордан Лечков е закъсал в таблицата на Бундеслигата, но разчита много на арабските пари.

Ню Йорк Космос
Сделка на стойност 5 млн. паунда

Договорът бе подписан през 2013 г. Логото на компанията грее на фланелките на американския клуб. Космос получава по около 1 млн. на сезон.

Пари Сен Жермен
Сделка на стойност 90 млн. паунда

ПСЖ се обвърза с Emirates Airline още през 2006 г. със сравнително малка сделка на стойност 3.5 млн. Но след успехите през последните години той нарасна над пет пъти.

Реал Мадрид
Сделка на стойност 90 млн. паунда

През 2013 г. компанията си осигури сътрудничество с Реал Мадрид за срок от пет години. Двете страни предпочетоха да не оповестяват финансови параметри. Смята се обаче, че става въпрос за 18 млн. паунда на сезон.

Emirates Airline инвестира сериозни суми още в ръгби, конен спорт, Формула 1, тенис, голф и др.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията