175 милиона евро за Люис Хамилтън

Нова информация за раздялата на Алонсо с Ферари

Sportinglife
Sportinglife 12:30 ч., 28 Апр 2015
0
1135
Getty Images

Предстоящата Гран при на Испания ще донесе интересни новини в малкия свят на Формула 1.

Някои от тях се чакат доста време – като потвърждението на новия договор на световния шампион Люис Хамилтън.

Други няма да зарадват някои от звездите – като новата информация за раздялата на Фернандо Алонсо с Ferrari в края на миналата година.

Да започнем с парите...

Според информация на германския Sport Bild новият договор на Хамилтън с Mercedes ще е за три години плюс опция за удължаването му за още два сезона. Настоящият контракт на Люис изтича в края на 2015 и се очаква новият да е от 2016 до края на 2018, а с опцията – до края на 2020. Ако данните на Sport Bild са верни, Люис ще кара за 35 милиона евро на сезон, което ще му донесе 175 милиона евро за следващите пет години.

Директорът на Mercedes Ники Лауда не пожела да коментира тази информация, а говорител на тима я определи като „некоректна”.

Пилотът също не коментира конкретните суми, но обясни, че иска сагата с новия му договор да е приключила преди или по време на състезателния уикенд за Гран при на Испания, като състезанието е на 10 май.

Същият срок преди няколко дни постави и Лауда, който отново обясни, че основните неща по договора са уточнение, остават само „някои детайли”. Явно обаче те не са лесни за договаряне защото заради тях страните загубиха доста време от началото на сезона насам.

Хамилтън отхвърли слуховете, че Ferrari има влияние върху преговорите с предполагаема оферта към него, която включва мястото на Кими Райконен за догодина.

Освен това Люис обясни, че би искал да завърши кариерата си в Mercedes, стига той и тимът да продължат да работят добре заедно.

На другия полюс се очаква да е настроението на Фернандо Алонсо.

Испанската звезда на McLaren вече заяви, че очаква голяма стъпка напред от страна на британския тим и доставчика на мотори Honda за домашния му старт, но сега излезе нова информация за раздялата му с Ferrari в края на 2014 година, която ще повдигне неудобни въпроси пред него в Барселона.

И интересното е, че източник на тази информация е човек, който се смята за близък на Фернандо – шефът на испанската моторспорт федерация Карлос Гарсия.

„Медиите постоянно повтарят, че Фернандо е сгрешил, като е решил да премине в McLaren – заяви Гарсия пред испанския ежедневник Marca. – Моето мнение е, че ако Алонсо беше останал във Ferrari, той също щеше да печели състезания през 2015, както го направи Себастиан Фетел в Малайзия".

"Вижте представянето на Кими Райконен този сезон. Спомнете си резултатите на Кими миналата година и ще разберете, че голямото подобрение идва от болида, а не от пилотите. Има и още нещо, което е много важно – Фернандо знаеше, че през 2015 Ferrari ще разполага с много по-добър автомобил – допълни Гарсия. – Но той вече беше избрал пътя, по който да поеме. Това беше краят на работата му с Ferrari, а причините за това са много".

„Аз го приемам така – Фернандо намери нов начин да вдъхнови феновете си, като пое по нов път към върха във Формула 1.”

Гарсия обаче отказа да коментира повече темата за раздялата на Алонсо с тима от Маранело, а най-вероятно пилотът също няма да иска да говори много по нея другата седмица. 

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията