Борусия – Байерн винаги ще е голямото дерби на Германия

Спортният директор на Борусия (Дортмунд) Михаел Цорк даде интервю преди голямото дерби срещу Байерн

Sportinglife
Sportinglife 08:10 ч., 03 Апр 2015
0
2993
Getty Images

Михаел Цорк е спортен директор на Борусия (Дортмунд), но много повече е една от легендите на клуба. Той бе капитанът на отбора от 1997 година, който стана европейски шампион. Преди голямото дерби срещу Байерн в събота Цорк даде интервю пред интернет портала „Sport1.de”.

Рибери отпадна от дербито

Франк Рибери отпадна състава на Байерн за гостуването на Борусия (Дортмунд). Така французинът се нареди в лазарета до Ариен Робен и Дейвид Алаба. Проблемът на Рибери е в глезена, но не е сериозен. Под голяма въпросителна за дербито е и Холгер Бадщубер.

Капитанът Филип Лам е пред завръщане в титулярния състав при толкова много проблеми. Той влезе само като резерва, след като счупи крака си през ноември. Шансове да започне мача има и испанецът Тиаго Алкантара, който не е играл от година.

- По-различен ли е мачът с Байерн?

- Ако гледаме класирането, не можем да го наречем дерби. Те са убедително първи, а ние – по средата.Но въпреки това Борусия – Байерн винаги ще е голямото дерби на Бундеслигата, което приковава погледите на милиони в Германия. Изиграхме изключително слаб първи полусезон и затова сега трябва да спечелим точки на всяка цена.

- Защо Борусия бе толкова слаб през есента?

- След като си бил дори последен, значи не си правил нещо, както трябва. Но ние сме, че работим по правилен начин и ще продължим да го следваме.

- Колко е голямо доверието в Юрген Клоп?

- През зимната пауза дискутирахме открито всички проблеми с него. Вярваме му. И сега не правим фантастичен втори полусезон, но подобрението в отбора е видимо.

- Каква ще е селекцията през лятото?

- Това трябва много точно да бъде анализирано. Съставът трябва да се оптимизира по перфектен начин, за да не се получи конфузната ситуация от този сезон. Сега ни предстоят десетте най-важни дни. В тях ще играем срещу Байерн, четвъртфинал за купата срещу Хофенхайм и гостуваме на Борусия (Мьонхенгладбах). След като видим какви резултати ще постигнем в мачовете, можем да сме по-конкретни в плановете си.

- Как ще се отрази на Борусия една година без Шампионска лига?

- Борусия трябва да е в европейските клубни турнири, това е голямата цел. Първата ни актуална цел я изпълнихме и вече не сме застрашени от изпадане. За друго е рано все още да се говори.

- Ще задържите ли Матс Хумелс?

- Провели сме няколко разговора с него. Той е на 26 години и е нормално да си прави планове. Друг е въпросът дали те трябва да са публични. В момента няма нито едно предложение за Хумелс. Смятаме, че ще остане в Борусия.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията