Просто Ел Класико

Двата най-скъпи отбора в историята на футбола решават титлата в Испания

Sportinglife
Sportinglife 13:25 ч., 20 Март 2015
0
1356
Getty Images

Този мач винаги става легенда. За него бащиразказват на синове, а те на внуци. За Барселона и за Реал. Или просто за Ел Класико.

В неделя вечер един срещу друг ще излязат двата най-скъпи отбора в историята на футбола. Неповторимите атаки ще показват кой кой е. Меси – Суарес – Неймар срещу Роналдо – Бензема – Бейл. Неслучайно билетите за „Камп Ноу“ отдавна минават 1000 евро на черно.

Реал спечели последните две дербита. Първо във финала за кралската купа миналия сезон с 2:1, а през този – 3:1 на „Сантяго Бернабеу“.

Последният път, когато Реал се радваше на хеттрик от победи бе през 1978 година – все в Примера. В последните 30 години „кралете“ само веднъж са победили Барса в двата шампионатни мача на един сезон – през 2007/2008 г. под ръководството на Бернд Шустер. Очевидно дербитата в Испания не са по вкуса на Карло Анчелоти. От 7 мача с Атлетико и Барса италианецът има пет загуби. Каталунците вече загубиха два пъти на „Камп Ноу“. Не са го правили три пъти от 2007/2008 г. под ръководството на Франк Рийкард. А Реал няма две поредни поражения на чужд терен от 2012 година при Жозе Моуриньо. При предишното си гостувания „кралете“ паднаха с 0:1 от Атлетик.

Лионел Меси е голмайстор №1 на Ел Класико с 21 попадения. Кристиано Роналдо има 14, а легендата Раул Гонсалес – 15. Меси е вкарал осем от последните 16 гола на Барса срещу Реал във всички турнири. А Роналдо е забил шест пъти в седем гостувания на „Камп Ноу“. Само през 2015 година Роналдо има 17 гола в Примера – повече от звездното нападателно трио на Реал взето заедно. Барса е с най-добрата защита и нападение – 78:16 голова разлика. Тимът на Луис Енрике единствен през сезона не е допускал гол с удар извън наказателното поле. Само 9 процента от головете на Барса са вкарани от халфове – най-малко в цялата лига. Каталунците не са правили равен у дома през сезона, а Реал не е завършвал Х като гост.

Прогноза – 1 и над 2,5

Мачът е в неделя от 22 ч по ТВ+

Елче – Валенсия

Валенсия има само една загуба от 12 мача срещу Елче. Отборът е в най-дълга серия без загуба в момента в Примера – шест мача. Дани Парехо е халфът с най-много голове през сезона в първенството – 9. От пет мача Елче няма равенство.

Прогноза – 2 и над 2,5

Мачът е в петък от 21,45 ч по ТВ+

Атлетико – Хетафе

Под ръководството на Диего Симеоне Атлетико не е губил срещу Хетафе – пет победи и едно равенство без допуснат гол. В последните си 34 мача на „Висенте Калдерон“ отборът е побеждаван само веднъж. Най-голямата победа на Хетафе като гост на Атлетико е 3:0 от 2010 година. На „Висенте Калдерон“ е и най-голямото поражение на госта – 0:7 през миналия сезон. Атлетико е в серия от три поредни ремита. А Хетафе не е завършвал наравно от 11 кръга.

Прогноза – 1 и над 2,5

Мачът е в петък от 17 ч по ТВ+

Райо Валекано – Малага

Домакините продължават феноменалната серия от 25 мача без равенство. Малага пък не е завършвал наравно в 7 кръга поред. Райо е спечелил шест и веднъж е губил от съперника у дома в последните седем срещи. Отборът спечели последните си три домакинства през сезона. Малага победи като гост само веднъж от пет гостувания – 1:0 срещу Барселона.

Прогноза – Х и под 2,5

Мачът е в събота от 19 ч по ТВ+

Точните прогнози на Спортинглайф от миналия кръг

Ейбар – Барселона 2 (0:2)

Реал – Леванте 1 (2:0)

Валенсия – Депортиво 1 (2:0)

Еспаньол – Атлетико под 2,5 (0:0)

Алмерия – Виляреал под 2,5 (0:0)

Малага – Кордоба 1 (2:0)

Севиля – Елче 1 и над 2,5 (3:0)

Хетафе – Реал Сосиедад под 2,5 (0:1)

Леванте – Селта

Леванте не е побеждавал Селта на свой терен в Примера. Тимът от Виго не е побеждавал далеч от дома от ноември, когато шокира Барселона – 1:0 на „Камп Ноу“. Селта загуби седем от последните си девет гостувания. Ако спечели, Леванте ще изравни най-дългата си серия домакински победи – 4. Домакините не са правили Х от 9 кръга.

Прогноза – 2 и под 2,5

Мачът е в събота от 21 ч по ТВ+ 

Атлетик – Алмерия

Атлетик спечели шест и завърши наравно веднъж в последните седем мача с Алмерия. Никога тимът на Билбао не е получил повече от един гол в този сблъсък. През втората половина на сезона Атлетик е на трето място по спечелени точки. Алмерия не е вкарвал гол от 4 кръга. Атлетки не е правил реми от 4 мача, а Алмерия от осем гостувания. Тимът от Билбао е непобеден в пет поредни кръга.

Прогноза – 1 и над 2,5

Мачът е в събота от 23 ч

Гранада – Ейбар

Ейбар загуби и осемте си мача от втория полусезон. Никой отбор не се е спасявал от изпадане при такава серия. Гранада е непобеден в пет мача срещу баски отбори през сезона. Ейбар пък има само едно поражение от 5 двубоя срещу андалусийци. Гранада не е печелил два последователни домакински мача от 2013 година. Домакините не са правили реми от 4 кръга, а гостите – от осем.

Прогноза – Х и под 2,5

Мачът е в събота от 23 ч

Депортиво – Еспаньол

В последните пет мача двата отбора си размениха по две победи и веднъж завършиха 0:0. Еспаньол спечели само едно от последните си шест гостувания на „Риасор“. Депортиво е без победа вече пет кръга. Еспаньол не е правил реми на чужд терен от 10 опита.

Прогноза -2 и под 2,5

Мачът е в неделя от 13 ч

Виляреал – Севиля

Севиля загуби само веднъж в последните шест мача с Виляреал. Последните четири гола в този сблъсък идват след 79-ата минута, два са от дузпи. Севиля спечели последното си гостуване срещу Виляреал с 3:1 – в осминафинал на Лига Европа. В мачовете на Севиля са отсъдени най-много дузпи – седем за отбора и девет против. Виляреал е без загуба от 4 кръга. Севиля няма реми като гост, а Виляреал – като домакин.

Прогноза – Х и под 2,5

Мачът е в неделя от 18 ч по F+

Реал Сосиедад – Кордоба

Реал Сосиедад има само една победа от последните четири мача с Кордоба. Гостите са вкарали гол във всеки от седемте двубоя срещу съперника в Примера. Кордоба загуби всичките си осем мача през втория полусезон. Реал Сосиедад не е правил реми от 4 двубоя.

Прогноза – 1 и над 2,5

Мачът е в неделя от 20 ч

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията