Битка на амбициозните богаташи за Kупата на Германия

Ред Бул и Фолксваген кръстосват шпаги в турнира

Sportinglife
Sportinglife 13:15 ч., 02 Март 2015
0
1016

Мач между два свръхбогати и много амбициозни клуба ще има в осминафиналите за Купата на Германия. РБ Лайпциг посреща Волфсбург.

Домакинът е от втора Бундесллига. Името РБ идва от Ред Бул, но футболната федерация не разреши енегрийната напитка да присъства и затова официално РБ ознчава Разенбалшпорт...

Шефовете на клуба от Лайпциг са си поставили задължителната цел да участват догодина в Бундеслигата. Но имаха малшанса за купата да се изправят срещу единствения отбор, който победи Байерн досега в първенството – Волфсбург, клуба на Фолксваген. Още преди седмица всимки 41 000 билета за стадиона в Лайпциг са продадени.

Преди три години като тим от регионалната лига Лайпциг игра срещу Волфсбург и сензационно спечели с 3:2. Този сезон в турнира „вълците” играят само срещу тимове от втора Бундеслига и успяха да потреперят за успех с дузпи срещгу Дармщад. През 2015 година Волфсбург се бори на три фронта – стигна осминафинал за Лига Европа.

Прогноза – 2 и под 2,5

Мачът е в сряда от 20 ч

Байер – Кайзерслаутерн

Миналата година двата съперника се срещнаха на четвъртфинал и втородивизионният Кайзерслаутерн изненадващо спечели с 1:0. Байер не е печелил турнира от 1993 година.

Оттогава игра два пъти на финал – през 2002 и 2009-а, а при първия гол в мача вкара Димитър Бербатов, но за 2:4 срещу Херта. „Аспирините” на Роджър Шмид не започнаха успешно годината. От пет кръга спечелиха само веднъж, но удариха Атлетико с 1:0 в Шампионската лига.

Кайзеслаутерн е четвърти във втора Бундеслига, но с равни точки с втория. Приоритетната цел е завръщането в елита. „Лаутерите” са двукратни носители на трофея – през 1990 и 1996 година.

Прогноза – 1 и над 2,5

Мачът е във вторник от 20 ч

Динамо (Дрезден) – Борусия (Дортмунд)

Борусия излезе от кризата и започна да бие наред в Германия. Купата е един от шансовете сезонът да завърши успешно и с трофей. Това е и най-краткият път до участие в евротурнирите наесен.

Третодивизионният Динамо, осемкратен шампион на ГДР, живее в своя криза и все още не може да усети от Бундеслигата. В момента Динамо е в серия от три поредни загуби и със сигурност няма да стигне до втория ешалон на немския футбол.

Прогноза – 2 и над 2,5

Мачът е във вторник от 21,30 ч по Нова спорт

Байерн – Айнтрахт (Брауншвайг)

Пеп Гуардиола иска да направи дубъл и във втория си сезон начело на Байерн. След като в Бундеслигата проблеми няма, баварците се концентрират повече върху купите – на Германия и Шампионската лига.

Мачът срещу втородивизионния Айнтрахт ще бъде като контрола за мегазвездите. За гостите от Брауншвайг е като сбъдната мечта да стъпят на „Алианц Арена” и евентуално да сменят фланелките си след края.

Прогноза -1 и над 3,5

Мачът е в сряда от 21,30 ч по Нова спорт

Кикерс Офенбах – Борусия (Мьонхенгладбах)

Борусия се прости болезнено с Лига Европа след две загуби от Севиля.

Но в първенството отборът е трети и спечели с 2:0 срещу Падерборн. Досега и двата мача на Борусия със съперници от втора Бундеслига минаха тежко – 4:2 срещу Инголщад след продължения и 1:0 срещу Карлсруе.

А Кикерс още не е загубил официален мач през сезона на своя „Спарда-Банк-Хесен Щадион”. Но и за първи път ще гостува елитен съперник. Тук е една от възможните изненади.

Прогноза – 2 и под 2,5

Мачът е в сряда от 21,30 ч

Аален – Хофенхайм

Осем мача поред през 2015 година Аален няма победа – четири официални и четири контроли. Една от загубите бе в приятелски двубой от ЦСКА през януари с 0:1 в Анталия.

Последният успех на Аален датира от 5 декември 2014 година – 2:1 срещу Хайденхайм във втора Бундеслигата. Задачата пред отбора е да се стабилизира в първенството. Хофенхайм е много стабилен и зрелищен тим в Бундеслигата и от три поредни кръга не е победен.

Прогноза – 2 и над 2,5

Мачът е във вторник от 20 ч

Фрайбург – Кьолн

Сбълъск между отбори, чиято мисъл е да оцелеят в Бундеслигата. И в петте кръга през новата година Кьолн не е спечелил победа. Фрайбург пък би само веднъж – 2:0 като гост на Херта. Турнирът за Купата на Германия е бреме и едва ли някой ще е много нещастен, ако отпадне.

Прогноза – Х и под 2,5

Мачът е във вторник от 21,30 ч

Арминия – Вердер

Ако този мач се бе играл в края на 2014-а, може би третодивизионният Арминия щеше да се надява на триумф. В първенството на трета лига отборът е в серия от четири поредни победи.

Но Вердер бе единственият тим в Бундеслигата, стартирал с 4 триумфа. В неделя „бременските музиканти” паднаха за първи път – 3:5 от Волфсбург. За традиционен клуб като Вердер купата винаги е цел, а и възможност за европейско участие.

Прогноза – 2 и над 2,5

Мачът е в сряда от 20 ч

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията