Бербатов и Монако с шокираща победа над Арсенал

Бербатов, който започна срещата като титуляр, реализира второто попадение за "монегаските" - в 53-ата минута.

Sportinglife
Sportinglife 01:05 ч., 26 Фер 2015
0
972
Getty Images

Монако постигна неочкавана победа с 3:1 като гост на Арсенал на "Емиратс" в Лондон в първа 1/8-финална среща от Шампионската лига.

Арсен Венгер след мача: Емоциите взеха връх над здравия разум и планът ни не сработи

"Третият гол направи задачата ни изключително трудна. В този мач изобщо не действахме рационално. Емоциите взеха връх над здравия разум и планът ни не сработи. Сякаш психологически не бяхме готови. Можехме да спечелим още в първите 20 минути, но Монако е отбор, съставен от физически силни футболисти. Пропуснахме много положения, а на това ниво подобни грешки се наказват. Надявам се играчите ми да не са подценили съперника. Всеки мач се решава на терена, а не от това кой е определян за фаворит. Днес Монако игра отлично, а ние - не. Съжалявам за пропуските на Оливие Жиру. Това бяха лесни ситуации. На почивката казах на футболистите да запазят хладнокръвие. Сами сме си виновни, че при 1:2 се открихме толкова много. Не сме се предали. Ще се опитаме да изглеждаме по друг начин в реванша".

Димитър Бербатов, който започна срещата като титуляр, реализира второто попадение за "монегаските" - в 53-ата минута.

Преди него в 38-ата минута Кондогбия откри резултата за гостите.

В първата минута на добавеното време Алекс Окслейд-Чембърлейн се разписа и за кратко върна надеждите на водения от Арсен Венгер тим.

В 94-ата минута резервата на Бербатов, Яник Ферейра Караско вкара за 1:3 и увеличи сериозно шансовете на футболистите на Леонардо Жардим за класиране на 1/4-финалите.

Реваншът в Монако е на 17-и март.

"Това не е най-важната ни победа през сезона. Вече спечелихме срещу Байер (Леверкузен) и Зенит в груповата фаза и така стигнахме до осминафиналите. Знаехме, че срещу Арсенал ще е много трудно. Преди почивката се защитавахме добре и използвахме шанса си да поведем. Футболистите на Арсенал са много силни като индивидуалности, но футболът е колективен спорт. Днес ние бяхме по-добри като отбор - играхме организирано и умно", заяви след мача наставника на "монегаските" Леонардо Жардим.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията