Пиронкова: Остават още две стъпала

Цветана Пиронкова "пробва ретура си" и с въпросите на местните журналисти

Sportinglife
Sportinglife 17:25 ч., 14 Яну 2015
0
1302
Getty Images

След като мина с 6-4, 6-1 през Барбора Захлавова Стрицова за втория си пореден полуфинал в Сидни, Цветана Пиронкова "пробва ретура си" и с въпросите на местните журналисти (по това време все още не беше станало ясно, че Петра Квитова ще е следващата ѝ съперничка).

Цветана Пиронкова на полуфинал в Сидни

Българката се класира за деветия си WTA полуфинал след 6-4, 6-1 срещу Барбора Захлавова Стрицова

Ето какво заяви настоящата шампионка от турнира:

 - Какво е усещането отново да сте на полуфинал?

- Много съм развълнувана! Честно казано, не очаквах да стигна до тази фаза отново, като се има предвид, че трябваше да тръгна от квалификациите, защото там битката е жестока, не както преди 20 години например. Турнирът е страшно силен и съм изключително щастлива, че седя на това място в тази зала днес и ще се опитам да спечеля отново утре.

- Смятате ли, че Барбора днес ви помогна с твърде многото си непредизвикани грешки?

- Не. Тя игра добре, но аз играх по-добре. Представих се наистина силно днес и съм доволна от показаното на корта. Изкачих шест стъпала, остават ми още две.

- Имате три мача повече на сметката си от всяка от конкурентките ви в Сидни и това със сигурноност пречи на възстановяването ви...

- Така е, но пък аз се опитвам да се възстановява максимално след всеки двубой и мисля, че се справям доста добре за момента.

- Изнанада ли ви решението на организаторите да не ви дадат "уайлд кард"?

- Надявах се да получа "уайлд кард" и много се разочаровах, че не се случи, но това е в миналото. Приех решението и се фокусирах върху турнира. Всъщност фактът, че не получих "уайлд кард" ме мотивира допълнително и виждате, че играя по-силно с всеки следващ мач.

- Помага ли ви опитът ви от миналата година?

- Определено. Познавам всичко тук - хората, кортовете, настилката, града. Чувствам се като у дома си и това със сигурност помага. Пазя много позитивни емоции от миналата година, макар да не беше първият ми път във Сидни.

- Имахте ли готова стратегия за турнира преди да пристигнете в Сидни?

- Всъщност, не. Концентрирам се за всяка следаща битка. Виждате, че всичките мачове бяха изключително трудни, особено първият ми двубой в квалификациите, когато играх три часа в жегата...

- Целите ви през 2015 година?

- Наистина се надявам да съм по-постоянна през този сезон. Справих се добре през 2014-а, трудих се много в паузата и искам да го покажа на корта.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията