Бъдещето на Висшата лига

Най-големите таланти клуб по клуб

Sportinglife
Sportinglife 14:00 ч., 05 Окт 2016
0
2017

Висшата лига е събрала през този сезон звезди като Златан Ибрахимович, Пол Погба, Кевин де Бройне, Серхио Агуеро, Месут Йозил, Еден Азар... Но големите асове, купени за големи пари, не са единственият път за отборите в Англия. Дори за тези в елита.

Академиите работят и вадят собствени кадри, като всяка година от тях поне по един пробива в първия тим. Ето ги топ талантите на всеки от 20-те клуба в английския елит, класирани и оценени от в. "Guardian".

Арсенал - Рийс Нелсън

Роден на 12 октомври 1999-а, той още няма 17 години. Атакуващият полузащитник обаче вече е известен на феновете в Северен Лондон, които имат големи надежди за развитието му.

Умее да играе един на един със защитниците, владее финтове като на Кристиано Роналдо, прескача топката, дриблира, понякога направо прави за смях бранители в своята възраст.

Играе за тима на Англия до 18 г.

Борнемут - Гавин Килкени

Крилото от Ейре ще навърши 17 години на 1 февруари 2017-а. Продукт на прочутото училище за футбол "St Kevin’s Boys Club" в Дъблин, откъдето тръгнаха Роби Кийн, Джеф Хендрик и Роби Брейди. Прогресът му е впечатляващ, вече играе и за Ейре, в тима до 19 години.

Бърнли - Тристан Жумьо

Още едно крило, еднакво добро отляво и отдясно. 20-ина дни го делят от 17-ия му рожден ден и още не е ясно за кой национален отбор ще играе, когато дойде неизбежният интерес към него.

Баща му е французин, майка му - от Канада. Брат му Оливие също е в Бърнли, но е вратар при 15-годишните.

Челси - Дужон Стърлинг

Внимание! Идва по-добрият Стърлинг! Така поне ни предупреждават от фенсайтове и форуми на Челси, които са възхитени от прогреса на този тъмнокож здравеняк, далеч не изглеждащ на 16 години (роден е на 24 октомври 1999-а).

Дужон (горе) играе като десен бранител, вече е викан в тимовете на Англия до 17, 18 и 19 години, от Северен Лондон е и превзема напълно десния фланг от едната до другата аутлиния.

Кристъл Палас - Джоузеф Олувагбемига Хунгбо

Ще навърши 17 години чак през януари, като видът му на терена не дава толкова незряла възраст. От 9-годишен е в Палас, играе на лявото крило и на върха на атаката, притежава неочаквано силен удар за годините си. Леко напомня като стил на Яник Боласие, когото е гледал доскоро отблизо (преди да отиде в Евертън), докато подаваше топките край тъчлинията на домакинските мачове на Палас.

Евертън - Алекс Дени

Централен полузащитник, ще навърши 17 години чак през април 2017-а. Впечатляващ с енергията и концентрацията си, вече подписа първия си договор с клуба. Роналд Куман го нарече "ингелигентен играч", след като го взе на част от подготовката на отбора преди сезона.

Хъл - Ахмед Салям

Родителите му са египтяни, но той е роден в Йоркшир. Англия опита да го вербува, но избра да играе за родината на майка си и татко си, като това вероятно ще му създава проблеми с чести пътувания за мачове на националните отбори. Преместиха го от центъра на полузащитата в свободна роля зад нападателя, а може да играе и на крилото. На 17 г., може да дебютира в първия тим още този сезон.

Лестър - Симранит Танди

Корените му са индийски, както предположихте от името. Роден през октомври 1999-а, той има големи надежди да пробие в първия тим на Лестър скоро, но вероятно статутът на клуба с титлата и участие в Шампионска лига не работи в негова полза - взимат се скъпи играчи за доста пари.

Симранит играе за Англия и спечели турнира в Алгарве до 17 г. с отбора, а през този сезон е титуляр в Лестър до 19 г., който играе в Младежката Шампионска лига на УЕФА.

Ливърпул - Бен Уудбърн

Два гола и две асистенции за първия отбор в предсезонната подготовка изненадаха дори Юрген Клоп, който го похвали. На 15 октомври ще навърши 17, вече е капитан на Уелс в тази възраст, играе редовно за Ливърпул до 18 и 19 г., има и една среща при тима до 21 г.!

Невероятно зрял за възрастта си (горе), не се притесни от нищо дори, когато влизаше да играе с Фирмино и Коутиньо през лятото в контролите на първия тим. Напомня малко на Майкъл Оуен.

Манчестър Сити - Джейдън Санчо

Чак през март ще навърши 17 години, но социалните мрежи гъмжат от информации за класата му. Санчо (на основната снимка) е продукт на Уотфорд, но Сити плати за него 65 000 лири, когато бе на 14.

Играе с 18-годишните, национал е на Англия и бе част от тима до 17 г. на страната, унизил с 8:1 Германия преди дни.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията