Последното дерби на Джерард

Сити и Челси ще победят, за Юнайтед – не е толкова сигурно

Sportinglife
Sportinglife 11:45 ч., 06 Фер 2015
0
694

Тотнъм - Арсенал

Първото дерби на кръга е в събота от 14,45 ч в Лондон. Булевард „Севън систърс” отново ще кънти от песни, а от двата му края ще прииждат феновете на двата големи врага от Северен Лондон. Тотнъм и Арсенал са в отлична форма, изпълнени със самочувствие и амбиция, а и съвсем близо в класирането – точка ги дели в полза на „топчиите”. А и четвъртият Саутхемптън е с равни точки с Арсенал, така че залогът е огромен...

Без контузения Алексис Санчес, Арсенал не е фаворит в мача, въпреки че спечели последните 4 дербита.

Прогноза 1

Събота, 14,45 ч по Диема

Евертън се радва да види гърба на Джерард

Стивън Джерард ще излезе за 33-и път в дербито на град Ливърпул в събота вечер, като почти сигурно това ще е и последният му мач в червено срещу съперника Евертън. Да, съществува теоретична възможност двата тима да се срещнат в Лига Европа до края на сезона, или пък Джерард да се върне под наем в Ливърпул от Лос Анджелис догодина, но...

Джерард има 10 гола в дербито и неслучайно мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс жегна съперника като каза: „Евертън ще си отдъхне да види гърба на Стивън, когато си тръгне през лятото”.

Астън Вила – Челси

Жозе Моуриньо никога не е печелил мач на „Вила Парк”, а по-рано през сезона такава традиция вече го огорчи на „Сейнт Джеймс Парк” в Нюкасъл, където Челси с него начело загуби „по навик”. Но реалистично, май само феновете на Вила помнят кога техният отбор победи на свой терен за първенство – два пъти през сезона срещу Хъл и Лестър.

Прогноза 2

Събота, 17 ч

Лестър – Кристъл Палас

Палас спря летящия си ход с 0:1 у дома от Евертън миналия кръг, но като гост е много опасен. Лестър играе открито и на свой терен, и като гост, за да опита да измъкне точки. Това може да е музика за ушите на Алън Пардю и лондончани.

Прогноза 2

Събота, 17 ч

Манчестър Сити – Хъл Сити

Шампионите си върнаха самочувствието със силна игра в Лондон срещу Челси, а и не допуснаха разликата да стане 8 точки за конкурента на върха. Сити пак ще е без Яя Туре и Вилфред Бони, но... срещу Хъл, който е вероятно най-слабият тим в лигата като форма, това няма да окаже влияние.

Прогноза 1

Събота, 17 ч

Куинс Парк – Саутхемптън

Един от най-любопитните мачове от кръга, по повече от една причина. Гостите допуснаха 0:1 у дома от Суонси и получиха лошата новина, че нападателят Джей Родригес може да не играе повече през сезона с травма. „Светците” са четвърти и с оглед дербито Тотнъм – Арсенал (и евентуално реми там) се очертава добра възможност да се откъснат леко от преследвачите.

Но Куинс Парк смени мениджъра през седмицата и ... това обикновено е импулс за всеки тим. Все още няма назначение, което е минус, но Глен Ходъл и Лес Фърдинанд са достатъчно опитни, за да настроят тима за един мач.

Прогноза Х

Събота, 17 ч

Суонси – Съндърланд

Въпреки победата в миналия кръг, Суонси не е в добро състояние. Гостите също са колебливи, макар да елиминираха Фулъм в Купата на ФА през седмицата.

Прогноза Х

Събота, 17 ч

Евертън – Ливърпул

Романтиката е голяма – домакините ще открият мемориал преди мача в памет на жертвите на „Хилзбъро” – феновена Ливърпул. После и раздялата на дербито с Джерард, защото това вероятно ще е последният градски мач за легендата... Но сантиментите ще са дотам, защото двата отбора правят свирепи мачове в последните сезони, а и много зрелищни. Последните два на „Гудисън парк” завършиха 3:3 и 2:2, сега нещо такова няма да е изненада. Ливърпул е в по-добра форма, а завръщането на Даниел Стъридж е още един аргумент, освен, че традиционно напоследък „червеното” доминира в града – Евертън няма победа от 11 двубоя с градския съперник.

Прогноза 2 и над 2,5 гола

Събота, 19,30 ч по Диема

Бърнли – Уест Бром? А помните ли септември 1888 г.?

Бърнли – Уест Бромич не разпалва въображението на футболните естети, поне не и в наши дни. Неделният мач обаче е между два от най-старите членове на футболната лига в Англия, като първата им среща е на 29 септември 1888 г.

Тогава Уест Бромич печели като домакин с 4:3. Нямаме нищо против такъв мач да гледаме и в неделя.

Бърнли – Уест Бромич

Двата тима са сред последните 6 в класирането, като ще се бият за оцеляване с всички средства. Домакините задържаха (засега) головата си надежда Дани Ингс, а гостите – своето оръжие Саидо Бераино.

Прогноза Х

Неделя, 14 ч по Нова спорт

Нюкасъл – Стоук

Нюкасъл никога не спира да те изненадва, нали? Тимът изглеждаше примирен и незаинтересован, не назначи мениджър и остави Дейв Карвър за временен до края на сезона... Но после отиде и зашлеви 3:0 на терена на Хъл.

Стоук е същата порода отбор. Непредвидим.

Прогноза 1

Неделя, 16,05 ч по Нова спорт

Уест Хем – Манчестър Юнайтед

Ако има едно място в Лондон, където Юнайтед безметежно гостува, това е „Ъптън Парк”. В последните 7 шампионатни визити грандът има 2 ремита и 5 победи.

В добавка, сега на домакините може би ще липсват трима от четиримата титулярни защитници с травми, както и Анди Керъл, нападателят, който дава заплахата за съперника във въздуха.

Но въпреки това, Уест Хем през сезона е много корав и опасен за най-силните.

Прогноза Х

Неделя, 18,15 ч по Диема 

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията