Локомотив (Сф) – огледалото на абсурдите в „А” група

Въпреки немотията само два отбора не са в чужбина

Джони Кейджов
Джони Кейджов 09:05 ч., 05 Фер 2015
0
336
Lap.bg

Абсурдите в „А” група не са един и два. През 90-те години на стадион в Русе в елита ни вързаха жива мечка до гредата на гостите, пистолети се вадеха все едно сме във филм за Дивия Запад. През новия век нещата уж се култивираха, но дойде кризата. А с нея и немотията.

През този сезон дори 12-те отбора в елита ни се оплакват от безпаричие с единственото изключение Лудогорец. Но 10 от тях избраха да се готвят в чужбина на лагери през зимата. Изключение са Марек и Локомотив (Пд).

Какво се случва в Турция?

За славните гастроли на Хасково информация почти не идва. Но шокира изказването на треньора на Локомотив (Сф) Димитър Васев. След като третият в „А” група падна с 0:2 от чешкия Прибрам, наставникът каза: „Поне в едно нещо да сме първи – нямаме нито един нов играч!”

Оттам започнха вайканията как „железничарите” били само с 12 налични играчи. Чакали се Орлин Старокин и Емил Гъргоров. Чакали се, но може да не бъдат дочакани.

А до старта на сезона остава по-малко от месец. В случая не говорим за някой от борещите се за спасение отбори, а за представител на призовата тройка!

Какъв е смисълът да се хвърлят пари из Анталия, след като не е останало дори кой да обиграеш?

Ботев също едва свързва двата края, но отиде из Анталия да пада от знайни и незнай съперници. По-точно казано е да им бъде спаринг партньор. Последно на полския Гурник.

Дори гранд като Левски стига до абсурда да пада и като резултат, и на бой от някакъв тим от бившите съветски републики, никога не бил чуван през миналия век.

В битката за първата шестица сред героите на Анталия са също Литекс, Черно море и Берое. Но може би само те заедно с ЦСКА имат и основание да бъдат на турската ривиера.

Най-вече защото имат стабилни собственици, които не позволяват катаклизми.

От българските представители ЦСКА е в най-добра форма, но и има най-дълга скамейка. Националният селекционер на Румъния Ангел Йорданеску похвали „червените” за играта им срещу Стяуа. Не изглеждаше от куртоазия, защото българските армейци само по чудо загубиха от румънските.

Но ЦСКА се бори за титлата и поне по думите на шефа си Александър Томов нещата са стабилни.

Затова в ушите звучат силно думите на Димитър Васев, който иронизира своя клуб на метър от началника си Георги Марков. А песента на агитката „Пуф-паф, пуф-паф, гол, гол, гол” може скоро да се пее в глухия коловоз. Там, където е влязла и цялата ни „А” група.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията