Оперират утре Кобе Брайънт, аут е за поне шест месеца

Брайънт ще претърпи операция в сряда заради разкъсан мускул на дясното рамо.

Sportinglife
Sportinglife 07:45 ч., 27 Яну 2015
0
101
Getty Images

Една от звездите на Националната баскетболна асоциация – Кобе Брайънт ще претърпи операция в сряда заради разкъсан мускул на дясното рамо. Новината бе обявена от тима на Кобе Брайънт – Лос Анжелис Лейкърс.

Все още няма яснота колко ще продължи възстановяването на баскетболиста. Очаква се за връщането на терена да са му необходими от шест до девет месеца.

Брайънт със сигурност пропуска тазгодишния Мач на звездите, който трябва да се играе на 15 февруари в Ню Йорк и няма да може да вземе участие в оставащите мачове на „езерняците” от сезона.

За Кобе това е третият пореден сезон, който няма да може да доиграе заради контузия. През миналата година той участва в едва шест двубоя, заради скъсан ахилес и фрактура на костицата в коляното.

Преди да се контузи в двубой срещу Ню Орлиънс преди десетина дни Брайънт записа средно по 22.3 точки, 5.7 борби и 5.6 асистенции при успеваемост в стрелбата от игра 37.2%.

До края на договора на избрания за най-полезен състезател в лигата през 2007/08 баскетболист с ЛА Лейкърс остава една година.

Следващият сезон ще бъде юбилейният 20-и за Кобе Брайънт в НБА.

Два от двубоите, които трябваше да се играят тази нощ в Националната баскетболна асоциация са отменени заради тежката метеорологична обстановка в САЩ. Заради снежните бури в Ню Йорк двубоите на Ню Йорк Никс със Сакраменто Кингс и на Бруклин Нетс с Портланд Трейл Блейзърс ще се състоят на 3 март и 6 април.

Заради очакваните снежни бури над Ню Йорк и североизточната част на страната бяха отменени хиляди полети от и към САЩ. Близо 2000 са отменените вътрешни полети в страната.

В южната част на щата Ню Йорк бе обявено извънредно положение, наложени бяха ограничения в движението на градския транспорт и тотална забрана за движение. По улиците се движат единствено коли на единствено коли на спешна помощ и снегопочистващи автомобили. Държавните училища бяха затворени.

От телевизията, която излъчва двубоите от Националната баскетболна асоциация приеха с разбиране ситуацията и незабавно промениха програмата си. Вместо срещата между Нетс и Трейл Блейзърс, предвидена за показване, феновете имаха възможност да наблюдават двубоя между Минесота и Оклахома Сити. Двубоят завърши с успеха на Оклахома с 92:84. Това бе пето поредно поражение за Минесота в последните срещи в НБА.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията