Детето-чудо избра Мадрид

Кристиано Роналдо убеди Йодегор да подпише с Реал

Sportinglife
Sportinglife 16:25 ч., 22 Яну 2015
0
1599
Getty Images

Той харесва Ливърпул и Лео Меси, но избра Реал...

На 16 години детето-чудо Мартин Йодегор подписа с европейския шампион, след като за последните 40 дни обиколи тренировъчните бази и офисите на Байерн, Аякс, Манчестър Юнайтед, любимия му Ливърпул, Челси и Пари Сен Жермен.

Кристиано Роналдо

„Ти ще вкарваш головете един ден“

Норвежкото вундеркиндче бе на базата на Реал във Валдебевас през седмицата и с татко му - Ханс Ерик, взеха решение това да е мястото, откъдето Мартин да се изстреля към звездите.

Реал ще настани семейството в къща в Мадрид. Ще плаща по 2,25 милиона евро годишно за да са добре Йодегор-ови, а Ханс Ерик ще работи като треньор в академията на клуба.

Думи на Кристиано Роналдо убедили момчето, че бъдещето му е в бяло: „Ти ще вкарваш головете един ден“, казал носителят на „Златната топка“ на норвежкото чудо, твърдят в родината на Йодегор.

Великият Йохан Кройф не е убеден, че решението е правилно. И то не, защото не харесва Реал.

„Отиди в Аякс, там няма грешен ход за млад играч“, посъветва преди време Мартин холандецът. Но Ханс Ерик не одобри условията на клуба от Амстердам.

Възниква въпросът – дали не надделява изкушението синът ти да е в Реал, а и финансовата Мека, която ти предлага клуба? Защото на везните е поставено крехкото и деликатно условие момчето да играе, да попадне в точната среда за преход към убийствената динамичност и стрес на модерния футбол, и да не прегори твърде рано за него.

Защото да имаш талант не е достатъчно, а доказателствата са стотици.

Байерн е друг чудесен клуб, който развива младоци. В момента към първия отбор, пълен със звезди, напират поне четирима тийнейджъри „свое производство“.

Да не говорим, че и Ливърпул, и Юнайтед, дават път на младоци редовно. В Реал се случва отвреме навреме, но примерно Алваро Мората, пробил рано и направил страхотно впечатление, бе продаден в Ювентус да даде път на 100-милионния Гарет Бейл. Мадрид е бизнес, колкото и футбол.

А за едно 16-годишно момче да става зависимо от бизнес модела преди да знае тънкостите на мъжкия фугбол, е твърде рисковано.

Дано Кройф не се окаже прав, което, както показва историята, обикновено се случва...

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията