Една легенда на 60!

Стойчо Младенов е голяма фигура във футбола ни и като играч, и като треньор

Цветан Дерменджиев 14:40 ч., 11 Апр 2017
0
2051

Вярвах изключително много в него още от първия ден. Привличането му стана още в този ден, веднага след идването в ЦСКА.

Дадоха ми възможност да си избера екипа и първият, за който се сетих беше той. Живееше в Португалия по това време от доста години и за мнозина бе учудващо, че прие да се върне в България, за да ми стане помощник.

Впоследствие, като видях пламъка, с който работеше за ЦСКА и червената идея, ми стана ясно, че мястото му и именно в София и клубът, който той най-много обича.

Най-силните му качества са това, че той държи на мнението си, не се подвежда и не лакътуши в решенията си. Това му спечели много приятели и много врагове, разбира се.

Винаги е бил изключителен професионалист и ако има нещо, което разбира да съвършенство, това е треньорството.

Дори и в най-тежките му моменти, никога не му е идвало на ум да се предава. Той живее със самочувствие и увереността, че това е неговият път. В нашата професия няма гладък път. Винаги е имал проблеми, но той нито за миг не се разколеба и не е дал повод да се мисли, че е уязвим и се колеба за бъдещето си.

С годините просто доказа, че не е сбъркал в пътя си и начина на работа. Не случайно именно това го направи един от корифеите в професията.

Имам много спомени с него.

По едно време се наложи да се разделим, тъй като отиде в Португалия за няколко месеца. След това, като напусна, пак първата ми работа беше да му се обадя да го поканя в екипа ми. Без него не можех да си  и помисля да правя отбор по онова време.

Преди всичко искам да му пожелая да постигне успехите, които постигна тук и в Казахстан. Отборът му върви добре и съм убеден, че ще е в челото на класирането. И все така да бъде непримирим във всичко, което прави!“

Жуниор Мораес: Благодарение на неговите напътствия съм това, което съм

„Работата със Стойчо беше удоволствие. Един от любимите ми треньори, да не кажа и любимият. Никога няма да забравя как ми центрираше топки и ми крещеше да я вкарам. Даваше ми невероятни пасове.

Непрекъснато изискваше да давам повече и повече от себе си, изискваше от мен непрекъснато да подобрявам играта си и да показвам нови и нови неща. Неговите напътствия ми помогнаха много и в Динамо Киев и сега при Фабио Канаваро.

Радвам, се работихме заедно в ЦСКА, радвам се, че го познавам. Специален човек със специален характер. Пожелавам му много здраве и благодаря за всичко, на което ме научи!“

Неи: Имах го като баща, докато бях в София

„Пожелавам на Стойчо да постигне още много успехи и да поеме ЦСКА отново един ден. Още помня как ме нахъсваше да вкарвам на Левски, учеше ни да гледаме на тези мачове като на живот и смърт.

Направи ме по-добър футболист и се радвам, че имах възможността да работя с него.

С него ЦСКА щеше да е в Шампионската лига през 2008-а година. Освен това, той е прекрасен човек като характер.

Имах го като свой баща, докато бях в София, винаги се стараеше да ми помага с адаптацията в София и в ЦСКА. Използвам случая  да му честитя юбилея и да пожелая много здраве на него и семейството му!“

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията