Пътят на Григор - три мача, четири "мини"

След победата над Истомин го чака Гофен, но голямото препятствие се крие след това

Sportinglife
Sportinglife 10:35 ч., 23 Яну 2017
0
3603
GETTY IMAGES

Пътят на Григор Димитров към финал в Мелбърн - и да, не се притеснявайте да си го помислите - не е невъзможно да го видим там в неделя при тениса, който показва.

Но по този път ще има още няколко сериозни "мини" - неудобни съперници по традиция.

Българинът мина през трудно начало на корта, но както го прави в последните седмици, ги преодоля и обърна Денис Истомин с 2-6, 7-6, 6-2, 6-1.

Узбекът стресира света на тениса с победата си над Новак Джокович преди 4 дни, но приказката за него в Австралия приключи.

Историята на този мач ни насочва към това, че и звездите, освен отличната форма на Григор Димитров, вещаят пътят му в Мелбърн да е дълъг.

Истомин бе изключително солиден в първия сет и го спечели с 6-2 след два пробива и невероятно ефективен и мощен сервис.

Българинът имаше проблем - видимо. И отново, както става не за първи път от началото на 2017-а, Григор се концентрира и преобърна нещата след загубена първа част.

Вторият сет бе преломен - спечелен с тайбрек, в който Истомин получи разтежение и нататък видимо не се движеше добре на корта.

Играч с класата на Димитров с лекота го разхождаше с ударите си и нямаше проблеми да спечели мача. Не е само до късмет - узбекът игра 10 сета (два петсетови трилъра) в последните дни, като остана на корта общо близо 9 часа.

Българинът победи сравнително леко (ако може да има лек мач в турнир от Големия шлем) корееца Чун и Ришар Гаске, а с това и съхрани енергия.

А това може да се окаже ключово във втората седмица от надпреварата. Мускулните проблеми неслучайно бяха за Истомин. 

Нататък за Григор идва четвъртфинал срещу Давид Гофен, който надделя в четири сета над Доминик Тийм с 5-7 7-6(4) 6-2 6-2.

Дотук първата ни ракета е срещнал веднъж белгиеца Гофен в мач от турнир на ATP - победи го с 3:1 сета на US Open през 2014-а.

Двамата имат и три двубоя на ниво Чалънджър и юношески надпревари, където пак успехите са само за българина.

Във формата, която показва Григор Димитров, а и най-вече с увереността и свежестта в играта му, не е нелогично, че букмейкърите вече го виждат като един от вероятните победители.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията