Как би изглеждал световният дриймтим през 2026

Някои от бъдещите звезди вече са утвърдени имена, други прохождат в голямата игра

Sportinglife
Sportinglife 10:00 ч., 26 Дек 2016
0
13462

В последните дни преди да си отиде 2016-а е ясно: Роналдо, Меси, Суарес, Гризман, Левандовски... Това са хората, които диктуват световната мода във футбола от върха на йерархията.

Но ако днес трябва да посочим идеален отбор от звезди, които ще бъдат на тяхно място през 2026-а? Ето това е трудна задача.

Английският портал Sportbible обаче се опита да нареди такъв дриймтим, като някои от имената вече са утвърдени, а други сте чували - дебютираха в големия футбол на съвсем крехка възраст.

Джанлуиджи Донарума (Милан), 17 г.

Вратарят е феномен, без съмнение. Огромен на ръст, с физика на Лев Яшин, реакции като на Буфон и глава, в която има само футбол - подобно на Нойер. Милан и Италия намериха своя страж за поне 15 години напред, вече е твърд титуляр и печели трофеи с клуба.

Феликс Паслак (Борусия Дортмунд), 18 г.

През март се появи за първи път като титуляр и оттогава все по-често влиза в игра за Борусия. При отборите до 17 и 19 г. на клуба бе крило и вкарваше често (37 попадения, 32 асистенции в 64 двубоя). Но в атака Дортмунд има огромен ресурс, та засега пробивът му е на десния фланг на отбраната.

Джонатан Та (Леверкузен), 20 г.

Ще е на 30 тогава, когато този отбор би следвало да се сглоби - виртуално засега. Та е стълб в отбраната на Леверкузен и вече е част от Бундестима. Огромен, бърз и спокоен.

Ливърпул се интересува от подписа му, но ще струва 20-ина милиона евро.

Малон Сар (Ница), 17 г.

Част от лидера във Франция, който прави сензационен сезон. Сар бе част от отбора на страната до 17 г., който през лятото игра на европейско в Азербайджан. Дебютира срещу Рен в началото на първенството, за да вкара победния гол!

Силен като дъб, спокоен като ветеран.

Алекс Грималдо (Бенфика), 20 г.

Испанец, а за да сме по-точни - каталунец. Дойде от академията на Барселона за 1,5 милиона евро и, разбира се, Бенфика ще направи пари от него. Представянията му са като на опитен ляв защитник, а техниката му - като на полузащитник. Арсенал прояви интерес, но Барса има първа опция да си го върне.

Мануел Локатели (Милан), 18 г.

Стигаме до халфовата линия, където тийнейджърът от Милан вече прави силно впечатление и си завоюва титулярно място. Куриозно, капитанът на клуба Рикардо Монтоливо изрови в профила си във facebook коментар отпреди 3 години на Локатели, който му е написал: "Искам да стана като теб".

Днес Мануел играе на мястото на Рикардо, който е тежко контузен!

Ренато Санчес (Байерн), 19 г.

До него в сърцето на халфовата линия - познато вече име. Шампион с Бенфика, европейски първенец с Португалия и изгледащ поне на 28 г., Ренато пори смело водите на професионалния футбол. На най-високо ниво. Толкова енергия, сила, техника и амбиция на едно място...

Емре Мор (Борусия Дортмунд), 19 г.

През лятото влезе като резерва за Турция в два мача от Евро 2016 и събра очите на всички. "Турският Меси", гърмеше пресата в Европа. Извикаха го за първенството след едва 12 мача за Нордшеланд миналия сезон. Дортмунд нямаше съмнения, за да го вземе.

Може да играе и на двата фланга на полузащитата, а и като номер 10.

Марко Асенсио (Реал Мадрид), 20 г.

Завърна се в Реал след периоди под наем, вкара в първия мач за сезона, а сега остава резерва за сметка на далеч по-звездни играчи в атакуващата формация. Изящно центриране, техника, удар. Мадридската преса го нарича "гениален", а Зидан през лятото каза, че той е бъдещето на Реал.

Кристиан Пулишич (Борусия Дортмунд), 18 г.

Трети играч от този клуб в списъка - какво говори това за потенциала, събран в тима на Тухел?

Американецът е сочен за талант №1 в Бундеслигата, а според мнозина и един от най-добрите млади играчи в Европа. Вече дебютира за първия отбор на САЩ, създава положения от никакви ситуации, което е белег на специален играч.

Моисе Биоти Кеан (Ювентус), 16 г.

Да се чуди човек... Хлапето изглежда готово за голям футбол, та се налага Макс Алегри и Юве да държат здраво юздите и да го възпират, за да не изгори в месомелачката. Пуснаха го вече в мач от Серия А срещу Удинезе, след като потенциалът му е твърде ярък, за да го игнорират.

Според мениджъра му Мино Райола, до 3 години Кеан ще струва 20 милиона евро. Национал на Италия до 17 г., въпреки че родителите му са имигранти от Кот д`Ивоар.

Схема на този виртуален отбор би изглеждала така:

Донарума

Паслак, Та, Сар, Грималдо

Санчес, Локатели

Мор, Асенсио, Пулишич

Кеан

Времето ще покаже колко от тези обещаващи таланти ще са около върховете на световния футбол след 10 години.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията