Великолепната седморка диаманти от Холандия

Седем момчета до 20 години, които скоро ще бъдат търсени от европейските грандове

Sportinglife
Sportinglife 11:10 ч., 27 Дек 2016
0
5227

Ако гледате мачове от холандското първенство, тези имена вече са ви познати. Една от лигите в Европа, която се наслаждава на най-много младоци, получаващи рано шанс във футбола, произвежда като на конвейр нови и нови бъдещи звезди.

Най-отгоре в списъка с качествени "продукти", естествено, е Аякс. Но и останалите не се дават.

Представяме ви Великолепната седморка от диаманти, които Ередивизи е готова да изнесе към богатите бижутерски витрини на грандовете в Европа.

Каспер Долберг, Аякс, 19 години

Централен нападател (на основната снимка), който вече е утвърдено име в един от големите отбори на континента. В 25 мача за първия тим на Аякс е вкарал 11 гола, а за 18 месеца от дебюта си, вече привлече интерес от Челси и Арсенал.

Бележи на всеки 144 минути в професионалния футбол, висок, с голяма крачка и бърза мисъл на терена.

Датчанинът, освен завършващ удар на върха на атаката, притежава и способности да изпълнява преки свободни, а и отличен в комбинативната игра на Аякс. Голям талант.

Стивън Бергвайн, ПСВ, 19 години

Ляво крило, което играе с десния крак. ПСВ намери бързо заместник на продадения в Манчестър Юнайтед Мемфис Депай. Треньорът на гранда Филип Коку изобщо не се поколеба да наложи младото момче.

Но е далеч от завършен продукт. За разлика от Долберг, крилото Бергвайн има още много полиране, за да е готово за голям клуб.

Интерес има от немски отбори, като дори се говори за Борусия Дортмунд.

Абделах Нури, Аякс, 19 години

Името му вече е парола за феновете на Аякс и медиите в Холандия. "Не е далеч денят, в който Нури ще е лидерът на Аякс", написа наскоро в. "Де Теелеграф". Мароканският тийнейджър е част от новото златно поколение, което грандът от Амстердам смята, че има в академията си.

Плеймейкър, който понякога напомня на Кристиан Ериксен - продукт точно на Аякс, но движенията му по-скоро копират Андрес Иниеста.

Е, познайте кои бяха първите два отбора, които се интересуваха от подписа му и дори пратиха оферти? Арсенал и Барселона.

Матайс де Лигт, Аякс, 17 години

Новият любимец на "Амстердам Арина" е централен защитник и вече е сравняван с легендата Дани Блинд. Въпрос на дни е да се утвърди като титуляр, но вече дори записа пет мача този сезон. Физически и тактически - напълно готов за футбол на ниво първи отбор.

Изнася топката с високо вдигната глава, нещо, което би се харесало на мениджър като Пеп Гуардиола. Точно Манчестър Сити се сочи за основен фаворит за подписа му.

Рик ван Дронгелен, Спарта Ротердам, 18 години

Левичар, централен бранител и вече утвърдено име в Ередивизи. Записа 29 мача в първенството от януари досега за Спарта, като нито веднъж не изглеждаше да не е на мястото си.

Едва ли ще стигне нивото на талантите от академията на Аякс, защото изглежда по-пригоден за някой като Уест Хем или Евертън, а не за топ отборите в Англия.

Дони ван де Беек, Аякс, 19 години

Още един от споменатата генерация диаманти на амстердамското училище по футбол. Ван де Беек е наричан в Холандия "алескунер" - човек, който може да прави всичко, универсален.

Дебютира в първия отбор като опорен халф, но минава вдясно или ляво, според нуждите на отбора. Може да играе като №10, като типичен разиграващ полузащитник. Умее всичко - непоколебим в единобоствата, стреля силно и подава дълги пасове като любимия си играч - Стивън Джерард.

Но не Ливърпул, а Тотнъм е първият тим, който опипа почвата около евентуален негов трансфер от Аякс.

Джовани Троупе, Утрехт, 18 години

Остана малко встрани при всички хвалебствия към младоците от Аякс този сезон, но всъщност пробивът му е впечатляващ.

Типичен модерен краен бранител, може да играе и вдясно, и вляво. Физически е феноменален - покрива цялата дължина на тъчлинията от врата до врата, не спира да се движи и центрира много добре - вече има три асистенции в първенството. Напомня на английски краен защитник тип Кайл Уокър или Натаниъл Клайн - упорит и неуморен.

Най-силното му качество според хората в Утрехт - изключително интелигентен и способен да слуша и да се учи.

Бъдещето му е във Висшата лига, не се съмнявайте.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията