Сираков за рождения ден, Стоилов за Коледа

Атомният дует ще се събере отново, но в ЦСКА. А сега погледнете датата. Не е 1 април, нали?

Динко Гоцев
Динко Гоцев 08:40 ч., 10 Дек 2016
0
1294
Lap.bg

На 9 декември България се разтърси от новина, безпощадно заляла и съборила границите на само спортната и футболна аудитория.

Наско Сираков в ЦСКА. Като спортен директор.

Цял ден четохме коментари, опровержения, аргументации "за" и "против". Медиите прегряха от темата.

Гриша Ганчев сигурно днес, докато празнува рождения си ден, ще се забавлява с бурята, която предизвика тази НЕновина.

Но защо играта да не продължи?

Защо за Коледа, която наближава, да не гръмне вестта за събирането отново на атомния дует Сираков - Стоилов?

Но не в Левски, а в ЦСКА.

Че той Мъри е носил екипа на "червените", че и е вкарвал на "сините" в дербито. Какво толкова?

Голямото вълнение е предизвикано вероятно в стил "репортер чул двама фенове да си говорят на касите на "Армията" как са дочули разговор на охраната и портиера, а те обсъждали прегледа на печата по едно радио сутринта..."

Защото никой нормален човек не може да си помисли, че Ганчев има сериозното намерение да кани Сираков.  Нито, че Сираков би приел такова предложение.

Да, живеем в идиотски времена, съгласен съм. Но точно хората, които създават новините във футбола ни, не са идиоти. Да, двамата не крият добрите си отношения от години, но да помните Сираков да е работил в Литекс?

Защо му е на собственика на ЦСКА да взривява бурето, върху което седи? Не му стига, че отборът не се представя на ниво, феновете не са категорични в подкрепата си, а бъдещето продължава да изглежда не съвсем сигурно?

Та да доведе Сираков и още от първия мач да си гарантира освирквания, ненавист и празни трибуни?

За какво му е на Сираков да влиза в ЦСКА? За да получи отношението, което видя от свои при събличането на седящия до него треньор Петев? Да, тогава "синята" запалянковска атака не бе срещу самия Наско, но... и той влезе в мишената. И се зарече "кракът му да не стъпи на "Герена"."

Да не говорим, че последният престой на Сираков в Левски бе съпътстван и с доста нееднозначно отношение от феновете на отбора, за който е дал страшно много като играч и директор.

Оставете сега фактите и логиката. Чуйте колко добре звучи и какви сочни заглавия прави. Как "добре продава":

След като Сираков вече се е съгласил, та вероятно и днес на рождения ден ще подпише договора си на някоя салфетка по време на партито на Ганчев, идват следващите "бомби".

Мъри Стоилов е готов да стане треньор на "червените" и да се събере със Сираков. Даже и той е поканен на празненството днес. Но неговото представяне стратегически ще бъде оставено за коледен подарък на феновете.

Ами да, защо не - Левски се чуди и мае дали да го върне, въпреки че за 8 години трябваше да в клуба да са разбрали, че по-добре да не бяха строили сектор, а да бяха инвестирали в този свой кадър.

Като не го искат, защо Ганчев да не го вземе?

Като Спас Русев послуша десетките "съветници-специалисти" да не взима Сираков, защо той да не стане шеф в ЦСКА? Нали нещо трябва да работи, да е близо до футбола?

И така нещата се напасват, пъзелът се реди. Планът на Ганчев придобива плътност и дуетът заработва на пълни обороти на "Армията".

Страхотно звучи, нали? Какви теми за обсъждане, какви дъвки за разтягане.

А сега погледнете датата.

Не е 1 април, нали?

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията