Петима оцелели в катастрофата, Машадо не е сред тях

В Колумбия разкриха самоличността на тези, чиито животи са спасени

Sportinglife
Sportinglife 11:00 ч., 29 Ное 2016
0
1044

Бразилският защитник Фелипе Машадо не е сред оцелелите от самолетната катастрофа край Серо Гордо в областта Ла Унион, Колумбия. Те са само петима, а загиналите са 76.

Това е ужасната статистика, потвърдена от колумбийската полиция около 11 ч българско време във вторник.

В самолетната катастрофа пътуваше делегацията на футболен клуб Чапекоензе, който отиваше за първия финал на Копа Судамерикана в Меделин, където го чакаше местният Атлетико Насионал.

Машадо (долу) играеше за Чапекоензе, а у нас е известен като бранител на ЦСКА, който стигна до титлата с отбора и вкара победен гол във вечното дерби с Левски - тоест, остави следа във футбола ни.

Общо 72 души е наброявала делегацията, а още 9 са членовете на екипажа. Сред спасените е и една стюардеса, както и журналист с над 20 години опит в отразяване на мачове на бразилски тимове при гостувания на континента.

Имената на оцелелите, според колумбийската агенция Elcolombiano:

От футболистите това са вратарят Маркос Данило Падиля (на основната снимка), резервата му Жаксон Фолман и нападателят Алан Рушел, които са в болница в Ла Унион. 

Последният дори е в съзнание и контактен.

Четвъртият оцелял и откаран в болница, поне по информациите засега, е Химена Суарес Отербург, стюардеса на борда на самолета, който се разби в Колумбия.

Тя е родом от града Санта Крус де Сиера, съвсем близо до мястото на катастрофата.

Добавяме и Рафаел Хензел, репортер. В неговия акаунт в twitter се появи съобщение, че самолетът тръгва за Меделин "към купата", минути преди излитането.

Под поста преди минути негов приятел е коментирал: "Жив си! Какво щастие!".

Така трагедията отнема на практика целия тим на Чапекоензе. В Бразилия футболът потън в скръб, а дори шампионът Палмейрас, спечелил титлата в неделя, вероятно ще отмени плануваните за следващите дни празненства.

Цветята на Манчестър

Преди 57 години си отиде един безкрайно талантлив отбор. Остана митът за него

Допреди няколко месеца в състава на Чапекоензе бе и друг играч, минал през родното първенство - Рафаел Бастос, който игра в Левски. Сега обаче той е в дубайски отбор.

Чапекоензе е сравнително нов клуб, създаден чак през 1973-а.

Преди 9 години бе в четвърта дивизия на Бразилия, но в последните сезони стигна високи класирания в елита, а през тази година стигна финала за Копа Судамерикана като елиминира Сан Лоренсо от Аржентина на полуфиналите.

Мачовете с Атлетико Насионал, разбира се, бяха отложение след вестта за катастрофата.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията