0:0 - добре ли е за Лудогорец?

С каква мотивация ще отиде Арсенал в Базел е въпрос номер едно за Разград

Sportinglife
Sportinglife 14:10 ч., 24 Ное 2016
0
464
GETTY IMAGES

Лудогорец включваше 0:0 сред добрите резултати преди мача срещу Базел. Такъв, който оставя отбора трети преди швейцарците и с един оставащ мач до края на груповата фаза.

Еднакво тежък - Базел приема Арсенал, Лудогорец отива в Париж.

Но развитието на другия мач в групата не допринесе за доброто настроение в Разград. В Лондон Арсенал и ПСЖ направиха 2:2, като това далеч не е добре за българския първенец.

Ето защо.

В момента на върха на групата французи и англичани имат по 11 точки, а ПСЖ е с едни гърди напред заради преките двубои - 1:1 у дома и 2:2 в Лондон.

Това значи, че с победа в последния мач срещу Лудогорец, парижани си гарантират топ позицията в групата, независимо какво направи Арсенал в Швейцария и с колко бие там.

На практика, Арсен Венгер "хвърли кърпата", подмятайки фразата: "Вече не е в нашите ръце", запитан за битката за първото място.

И добави, също между другото, че сега Арсенал спокойно може да погледне към маратона на Висшата лига временно... Тоест - никой в Лондон не вярва, че Разград може да не загуби в Париж.

При ситуация, че това се случи, ясно - Лудогорец ще е трети. Но ако стане най-очакваното и домакините си бият в последния двубой на българския шампион, то много ще зависи от мотивацията на Арсенал при гостуването в Базел.

Представете си каква ще е тя за отбор, който знае, че дори с 10:0 да бие, пак е почти сигурно, че няма да е първи, защото е най-нормално ПСЖ да победи Лудогорец.

Да не говорим, че 1 или 2 ранни гола в Париж съвсем ще свалят концентрацията на играчите на Венгер в Базел, където спокойно може да се стигне до реми, например.

Три дни преди 6 декември, когато ще се реши съдбата на първото, а и третото - важно за Лудогорец място - Арсенал е гост на Уест Хем в лондонско дерби. Ясно кой от двата мача ще е приоритет за Венгер.

Това е мрачният сценарий, който ни подсказва футболната логика. По-скоро - психологията на големите отбори, обезсърчени в случая, че не държат нещата в ръцете си.

Оптимистично от гледна точка на Разград, Арсенал ще играе за победа, защото е Арсенал. И всеки успех е важен, дори само с финансовите си измерения в този турнир.

Остава да видим подходът на лондончани на 6 декември.

Лудогорец каквото можа - направи. Взе две ремита с Базел, не успя да бие в София, но и не загуби срещу видимо подобрения швейцарски отбор в сравнение с първия мач преди 2 месеца.

Сега остава да се хвърли за последно в Париж, пък ако стане чудо... Все пак мачът е на "Парк дьо Пренс", където сме виждали да се случват неща, за които ще разказваме и на внуците ни.

Останалото е работа на Венгер.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията