Финал

Лудогорец дотук се радва на перфектен сезон. Ще успее ли да сложи заключителния щрих?

Sportinglife
Sportinglife 07:55 ч., 23 Ное 2016
0
388

Финалът за Лудогорец дойде.

Денят, който в Разград разчертаха в плановете си като ключов за есенния полусезон във футболната траектория на клуба, е тук.

Лудогорец - Базел, директен мач за мястото в Лига Европа напролет, което третият тим в група А от Шампионската лига ще заеме.

Двубоят на практика решава всичко за българския и швейцарския шампион (с по 1 т. дотук), които няма как да гонят динозаврите в карето Арсенал и ПСЖ.

Сметките са ясни:

- Победа за Лудогорец е равна на трето място със сигурност кръг преди края (1:1 в първия мач, предимство в преките двубои и 3 т. аванс).

- Равенство 0:0 дава преднина на Разград преди последния тур, но ако Базел вземе точка у дома от Арсенал, а Лудогорец не успее да го стори в Париж, българският тим ще е последен.

- Реми 1:1 балансира преките сблъсъци, но оставя Базел с аванс, защото има по-добра - или по-малко лоша - голова разлика (2:8 на швейцарците срещу 4:13 на Разград).

- Реми 2:2 или по-резултатно също дава аванс на Базел още в преките двубои.

- Победа на гостите оставя Лудогорец на последно място.

Преди началото на сезона, при определянето на целите и стратегията за него в щаба на петкратните шампиони едва ли са се надявали на по-добро развитие. Това е мечтаният сценарий за есента в Лудогорец, бъдете сигурни.

Дотук отборът си свърши задачите перфектно с оглед на очакванията и планирането, и ето ви аргументацията за това:

Влизането в груповата фаза на Шампионската лига само по себе си е успех, който докосва програма "максимум". Финансово и като статут на Лудогорец в европейската футболна пирамида, то оправдава години работа, а и е второ за отбора само за 3 сезона.

В същото време голямото притеснение е да не се трупа изоставане в първенството и турнира за купата, което може да се получи при наслагване на европейските мачове - справка от 2014-а показва, че Разград изоставаше в един момент със 7 т. от ЦСКА по времето, когато се изправяше срещу Реал, Ливърпул и Базел в групите на Шампионската лига.

Сега това не се случва - Лудогорец е първи още, докато се бори в Европа. И е в турнира за купата, където Левски и ЦСКА - основните му конкуренти по подразбиране, вече ги няма.

Да се докарат нещата до домакински мач-финал за влизане в Лига Европа и гарантиране на поне 2 европейски мача напролет е също заградена с кръгче точка от стратегията. Ето, че е факт.

С две думи - победа на "Васил Левски" довечера дава завършен вид на цялата есен на Лудогорец.

Следва и един мач срещу Левски на 30 ноември, който може да предреши и първенството (колкото и да е рано). Но там има достатъчно кръгове, в които дори евентуални колебания да се наваксат.

Докато победа над Базел ще отвори вратите към футбол напролет в Европа, а това е огромно постижение за нивото на българския футбол.

Затова и финалът е довечера.

След това ще има мачове - важни и не толкова важни, които само ще добавят към статистиката.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията