Хелоуин или Коледа за Лудогорец?

Феновете на Арсенал готвят изненади, но може ли такава да е скътал и тимът на Дерменджиев?

Sportinglife
Sportinglife 11:40 ч., 01 Ное 2016
0
417
Lap.bg

Лудогорец чака Арсенал в първия ден на ноември, както и часове, след като светът се надпреварваше да се маскира за маскарада на годината. Но дали Хелоуин с плашещото му, макар и гротескно смешно лице, ще дойде за българския шампион?

Или ще е Коледа с някоя паметна точка или три срещу един от най-добрите отбори като моментна форма в Европа?

На теория "двойката" изглежда сигурна като утрешния изгрев. Но Арсенал пристига без четирима играчи, които наглед не са основата на тима - Начо Монреал, Ектор Белерин, Санти Касорла и Тио Уолкът.

Е, не са основа, но...

Първите двама са крайни защитници и може да се спори дали Венгер има по-добър избор от тях на постовете им. А силата на Лудогорец е именно в бързината и фланговете. Точка първа на опората на надеждата за отбора на Дерменджиев.

Касорла вероятно щеше да е титуляр в София, тъй като на Арсенал през уикенда предстои дерби с Тотнъм, където едва ли щеше да започне. Ротацията обуславяше място за него срещу Лудогорец. Уолкът пък прави сезона на живота си или поне на последните 7-8 години и вкарва често.

Разбира се, да говорим за отслабен състав на гостите е направо смешно, но... все пак пролуките могат да се използват. Особено тази в дясната зона на защитата, където ще играе вероятно Карл Дженкинсън - той няма скоростта и повратливостта на Белерин.

Въпросът е има ли сили за фойерверк Лудогорец или ще чака шанса си срещу Базел в пряк мач за третото място?

В същото време Коледа ще дойде на стадиона, тъй като феновете на Арсенал от България ще отидат с коледни шапчици на трибуните. Те готвят още куп изненади.

Шествие ще тръгне към "Васил Левски" от храм паметника "Св. Александър Невски", което се случва за втори път у нас за гостуване на чуждестранен отбор. Привърженици на Ливърпул го направиха преди 2 години пак преди мач с Лудогорец.

Българските арсеналци са си подготвили специални шалове за мача, както и огромно знаме, което ще се появи на трибуните в 20-ата минута на мача. То е поздрав за Арсен Венгер по случай 20-ата му годишнина като мениджър на клуба.

Всичко това ще спомогне за атмосферата като за последния голям мач в София в 2016-а. И - с оглед на гостуващия тим, вероятно най-големият за годината.

Дано няма напрежение, каквото без съмнение наля в подготовката за двубоя декларацията на Лудогорец за недопускане на фенове с артикули на гостите извън сектора им. Ясно е, че стотици, а може би и хиляди, отиват на стадиона, за да видят Арсенал.

Всички ние ще гледаме мача и заради това, но и с любопитството дали шампионът на България има някоя скътана изненада в ръкава.

Както винаги, Лудогорец е в отлична позиция - няма какво да губи. Поражение тук влиза в калкулациите отпреди старта на битките в групата, без съмнение.

Точка или три са огромен бонус.

Надеждата е да не видим късен Хелоуин в изпълнение на Йозил, Санчес и останалите, както стана преди седмица в Лондон с кошмарното 0:6.

Ако Коледа дойде по-рано под формата на някоя изненада - добре дошла за Разград.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията