Двете страни на монетата за Жозе

Да критикуваш Конте за нещо, което си правил десетина пъти... Малко по-сериозно, Моу

Sportinglife
Sportinglife 08:55 ч., 24 Окт 2016
0
3056
GETTY IMAGES

"Не го прави. При 1:0 ОК. Но при 4:0 - унизително е."

Това, според Sky sports, каза Жозе Моуриньо на Антонио Конте в ухото му след края на Челси - Манчестър Юнайтед в Лондон в неделя.

"Каквото съм казал на Антонио си остава между мен и него", вдигна рамене Специалния.

"Частният разговор си е частен разговор", коментира Конте.

Но "Гардиън" разкри, че думи на висок глас са разменени между двамата и в тунела към съблекалните, където камери и микрофони няма. А и са се включили още играчи и треньори от двата отбора. Всичко стартира с Жозе, който се приближи и зашепна назидателно в ухото на италианеца.

Моуриньо трябва най-накрая да разбере, че футболът, както и животът, винаги ти предлагат две страни на медала. Конте вдигна феновете да подкрепят отбора, да пеят и аплодират при 4:0, като има право да си достави този кеф.

Самият Жозе неведнъж го е правил, като е предизвиквал гнева на феновете на съперника.

Да припомним примерно финала за Купата на УЕФА Селтик - Порто, когато направи жест да мълчат на 50 000 фенове на шотландците след гол.

Или финала за Купата на лигата Челси - Ливърпул през 2005-а, когато изтича 50 метра по дължината на тъчлинията с пръст на устните пред феновете на "червените".

Или пък плъзгането на колене по терена след гола на Кощиня, изхвърлил Манчестър Юнайтед от Шампионската лига през 2004-а. Начин на празнуване, обидил феновете на настоящия му отбор и разгневил сър Алекс Фъргюсън.

А дразненето на колегите му - като се започне с Арсен Венгер, когото докара до нервна криза и предизвика бутане и блъскане край терена?

Специалния обича да изтъква "факти", когато смята, че са в негов ущърб.

Има кампании срещу отборите му, съдиите тенденциозно ги ощетяват - казвал го е десетки пъти. Но никога не коментира, когато тимът му измъкне точките с някоя спорна дузпа или спестена такава.

Програмата е много тежка и сгъстена - не спира да се оплаква от седмица от нея. В същото време преди година и половина иронизира Венгер, който недоволстваше, че Арсенал играе 4 мача за 11 дни, от които 3 - навън.

Изобщо - фактите за Моу са такива, каквито той иска да ги види.

А, да - и медиите често са виновни.

Преди седмица след 0:0 срещу Ливърпул, незнайно защо Жозе изстреля срещу репортера от Sky, че "вие пишете за Ливърпул, все едно са последното чудо на света". Каквото и да значи това.

На пресконференцията след Челси - Манчестър Юнайтед португалецът нападна журналист, който му зададе въпрос: "Трябваше ли Давид Луиш да бъде изгонен за влизането срещу Фелаини?".

"Няма да говоря за това, оставям го на теб. Ако кажа нещо такова, веднага ще скочите, особено ти, защото твоят подход никога не е честен", отвърна Моуриньо.

Какво, по дяволите...?

Ако смяташ, че е имало ситуация за изгонването на играча на Челси, просто го кажи. Защо е необходимо винаги да играеш роля и да си жертвата на лошо отношение?

Но това е Моуриньо - такъв, какъвто винаги е бил. Най-трудната работа в кариерата му предстои на "Олд Трафорд".

Той няма да се промени, очевидно. Ще вижда и казва винаги онова, което пише от "неговата страна на монетата".

В крайна сметка, не го ли има заложено у всеки от нас?

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията