Най-тежките дни на Роналдо

768 минути - 4 гола. Това е статистиката за сезона с Реал, а "Бернабеу" вече го освирка

Sportinglife
Sportinglife 08:45 ч., 24 Окт 2016
0
1343
GETTY IMAGES

Стадионът тихо недоволстваше под дъжда. Но нямаше освирквания, а просто роптаещи мадридски запалянковци, които не са свикнали да виждат Кристиано в такава форма.

До последните секунди, когато португалецът бе изведен сам срещу вратаря, а вляво от него на празна врата чакаше Алваро Мората. Вместо лесен пас или голов удар - мощен шут в ръцете на стража, който изби.

Тогава вече освиркванията се извисиха над "Бернабеу". Егоизмът и стремежът сам да завършиш всичко, след като цял мач си изпускал положения и играеш недобре, ядоса мокрите до кости фенове.

Стигна се дотам интернет да полудее от жест на Кристиано, който сякаш вдига ръка за засада при победния гол на Мората - вижда се ясно на кадъра. Разбира се, това не е възможно - асът просто вдига ръка за гол, негов начин да се израдва. Но моментът е такъв, че всеки стреля в КР7 за всичко, както става с най-големите, когато проявят слабост.

Какво става с Роналдо? Защо след най-великото лято в живота му (негови думи), есента е толкова сива?

За щастие пропускът срещу Атлетик Билбао в неделя вечер не бе фатален и Реал спечели с 2:1. Непобеден, европейският шампион е на върха в Примера след 9 кръга.

Но за най-големият ас в бяло не всичко е цветя и рози. Меко казано.

Роналдо е изиграл 9 мача като титуляр и два като резерва досега през сезона, след като излекува контузията, получена на финала на Евро 2016 с Португалия.

В тях е записал 768 минути на терена, но е вкарал само 4 гола. Два в Шампионската лига, два в първенството.

Решителни попадения от тези можем да наречем само две - това срещу Спортинг в Европа, довело до 1:1 в 89-ата минута и сложило начало на обрата, както и първото срещу Осасуна в началните минути, дало старт на голеадата с 5:2. Но може да се спори дали Реал нямаше да разгроми тима от Памплона и без този точен удар.

Реал е вкарал 36 попадения от началото на сезона - 24 в първенството, 9 в Шампионската лига и 3 за Суперкупата на Европа.

Приносът на Кристиано е пренебрежимо малък по неговите собствени стандарти.

Португалецът не просто не вкарва - това не би било сочено като проблем, защото очевидно последствията от контузията са достатъчно силен аргумент да му трябва време да си върне формата. Той изглежда отегчен, разочарован, ядосан от съотборниците си.

В мача с Атлетик Гарет Бейл два пъти му даде отлични топки в малкото наказателно поле, Роналдо пропусна, а после стрелна с убийствен поглед... уелсеца.

В края сложи и ироничната си усмивка на лицето, когато стадионът го освирка за егоистичната игра при нарисуван пас встрани за сигурен гол.

Версията на мадридския в. "Марка" е следната: Две неща терзаят Роналдо след завръщането му в Мадрид тази есен от травмата.

Първото е, че новият му договор се бави, а в него трябва да са вписани умопомрачителни суми за имидж права и допълнителни приходи от реклама. Клубът се запъна за това, а човекът - абсолютен лидер в социалните мрежи, вече мисли по равно за случващото се на терена и извън него.

Второто е Бейл. Гарет си е заслужил (според медии и фенове в Мадрид) нов контракт, в който заплатата му ще е почти като на Кристиано. Но КР7 не харесва това, казано с езика на facebook.

Дали наистина е така или просто вестниците искат да увеличат продажбите си с истории от съблекалнята на Реал, няма как да знаем.

Но на терена ясно се вижда, че Роналдо не е Роналдо - и то не по нашите разбирания, а по това, което той ни научи да очакваме от него.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията