Капитанът се завръща

Джерард призна в социалните мрежи, че напуска Галакси, лавина от слухове, че отново ще играе за Ливърпул

Sportinglife
Sportinglife 10:05 ч., 23 Окт 2016
0
4576
GETTY IMAGES

Ливърпул е превъзбуден от вероятността отново да види в червената фланелка Стивън Джерард, който я носеше на тялото и душата си цели 17 години.

Капитанът публикува в социалните мрежи своя снимка с екипа на Лос Анджелис Галакси, за който играе от година и половина, под която написа:

"Да живея в Лос Анджелис и пред страхотните фенове на Галакси бе привилегия за мен. Направихте това място мой дом. Този град и този отбор винаги ще имат място в сърцето ми. Благодаря ви!".

Сбогува ли се Стиви Джи? Определено.

Няма съмнение, че след месец, когато сезонът за Галакси окончателно приключва с участието в плейофите, а английската легенда очевидно не смята да удължава престоя си в Щатите.

Джерард е на 36 години, като в последните месеци даде две големи интервюта, в които натърти на едно и също - Ливърпул му липсва. И градът, и клубът.

"Ще се върна у дома рано или късно - каза Стивън през май. - В момента съм щастлив в Калифорния, но не е далеч денят, в който отново ще представлявам Ливърпул."

Преди седмица Джерард бе у дома и мина процедури за травмата си на базата на клуба в Мелууд. Направи и лека тренировка с хора от отбора, гледа наживо домакинското 0:0 срещу Манчестър Юнайтед.

След съботната победа с 2:1 на Ливърпул над Уест Бромич, пратила отбора на върха в класирането с равни точки с Арсенал, Юрген Клоп бе питан за евентуално завръщане на Джерард.

"Разбира се, вратите са отворени и той ще е добре дошъл - каза германецът. - Никой не бива да се съмнява, че в клуба има място за Стивън."

Въпросът вече не е дали, а под каква форма и в каква роля се завръща легендата.

Според в. "Ливърпул Ехо" - няма да е като играч, което е голямото желание на халфа, който иска да направи един последен опит да вдигне титлата.

Клоп е отворен за място на Джерард като треньор в академията или дори в щаба му, но има съмнения за това може ли да се справи на терена при интензивния стил, който практикува Ливърпул в момента.

Но в. "Гардиън" намеква, че именно това е планът. Джерард има право да започне да играе за друг клуб на 1 януари и, ако изкара декември в подготовка с останалите на Мелууд, може и да опита да помогне с опита си като играч в последните пет месеца от сезона.

Възможност, която подлуди феновете на Ливърпул в социалните мрежи и форумите в последните дни.

Развръзката е близо.

Историята все още може да стане романтична, но при всички положения завръщането на Джерард в Ливърпул не буди съмнение.

Въпросът е - ще го видим ли поне още веднъж да излиза пред "Коп" в червено?

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията