Стоичков: Кройф ни подготви и за футбола, и за реалния живот

Винаги съм знаел, че Гуардиола и Куман ще станат големи треньори

Sportinglife
Sportinglife 06:40 ч., 15 Окт 2016
0
3289
GETTY IMAGES

Връзката на този отбор остава все така здрава, както по времето, когато по екип защитаваха емблемата на Барселона заедно на терена.

Дриймтимът на Кройф не се разцепва и днес, въпреки че за първи път в треньорската им кариера Пеп Гуардиола и Роналд Куман, които деляха една стая на лагерите на каталунците през 90-те години, ще са един срещу друг.

Манчестър Сити срещу Евертън.

Един човек може да каже повече за приятелството, за връзката, за здравата спойка на този колектив. Да обясни отвътре как седят нещата.

Английският в. "Daily Telegraph" намери за интервю в Маями Христо Стоичков, който говори за кройфистката философия, както и за Пеп и Роналд, в които никога не е имал съмнения...

"Какъв ще е резултатът днес ли? - отвръща с контравъпрос Христо на питането как ще завърши мачът Сити - Евертън. - 33 процента, 33 процента, 33 процента, 1 процент!

Какво значи това - Чики Бегиристайн е там като спортен директор, Пеп като мениджър - по 33 процента съм за тях. 33 са за Роналд, който води гостите. И 1 процент е за удоволствието, което феновете ще изпитат от мача."

Христо става сериозен. Дотук с шегите.

"Винаги съм знаел, че Роналд и Пеп ще станат много добри треньори. Справят се невероятно като такива в момента."

Идва време да говори за Кройф и почти академичното му, научно отношение към футбола и отбора. "Мистър Йохан" - така го нарича Стоичков.

"Куман и Гуардиола играеха в задни позиции по онова време. Тяхната работа бе да пазят вратата и да градят атаките. Моята - да вкарвам голове и да правя разликата в резултата. Бяхме различни като личности в онзи отбор, но това нямаше значение. Важното бе да побеждаваме като отбор.

Източник: Daily Telegraph

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията