Един оргазмичен гол за 5:328

Сан Марино вкара в световна квалификация и норвежките журналисти загасиха лампите в студиото

Sportinglife
Sportinglife 10:35 ч., 13 Окт 2016
0
1458

Матиа Стефанели никога повече няма да плаща за бира в Сан Марино, това е ясно.

А вероятно ако си каже името, и в други части на Европа с удоволствие ще го почерпят.

Човекът вкара гол, който разтърси не само мрежата на Норвегия, но и социалните такива.

И върна усещането за романтика в играта - попадението му си беше направо с оргазмичен ефект, въпреки че не класира отбора за нищо.

Всъщност, голът дойде при 1:0 за Норвегия и изравни в Осло, но последваха още три за домакините. Сан Марино падна с 1:4, което изобщо не е някаква сензация за този тим, който обикновено пада.

Стефанели вкара в 54-ата минута и това бе първи гол за футболното миньонче като гост в световна квалификация от 15 години.

За последен път чувството на неособен комфорт от това да извадиш топката от вратата в мач срещу Сан Марино на свой терен изпита Латвия през 2001 г. И то - забележете - при 1:1!

Сега се случи в Осло и норвежките анализатори в студиото на телевизията, предаваща мача, станаха, хванаха се за главите, един изгаси осветлението а друг предложи да се закрива предаването и да си ходят.

Ами, то си е за такава реакция.

Като цяло Сан Марино не бие често... Чакайте, чакайте. Не бие изобщо.

След дебюта си в турнирите на УЕФА и ФИФА, който е през 1990-а в квалификациите за Евро 92, градчето-държава има 124 официални мача.

В тях успя да стигне до три ремита - с Турция и Естония у дома, както и споменатото 1:1 в Латвия.

Неособено добра витрина, ако опитваш да стъпиш на някаква футболна гордост. В тези двубои Сан Марино вкара общо пет пъти, а допусна - внимавайте: 328 гола.

Радостта от оргазмичния гол на Стефанели си беше като за голова разлика 5:328, но на никой не му пукаше - хората си се прегръщаха и радваха истински.

"Вкарахме шибан гол! Стефанели, ти си шибана легенда", написа официалният twitter профил на федерацията, без да се притеснява за това дали използва неприлични думички.

При други обстоятелства и за друг отбор, бихме казали, че гостуванията са "ахилесова пета" - с това звучно и толкова лепнещо клише.

Да, наистина - три вкарани гола и едва едно реми...

Все пак преди година в Литва тимът на Сан Марино пак вкара гол, губейки само с 1:2. А 2001-ва е направо паметна в историята на отбора, като в нея записва цели две попадения - едно у дома и едно навън!

Разбира се, отново не се класира. Както и никога няма да го направи.

В републиката с население от 30-ина хиляди това никога не е била и целта.

В момента Сан Марино празнува своя гол и нищо друго няма значение!

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията