Барса се смее на Реал, Реал се смее на Барса

Доста неща се случиха за първи път от години в неделя, най-доволен е Чоло Симеоне

Sportinglife
Sportinglife 11:00 ч., 03 Окт 2016
0
1004
GETTY IMAGES

Ла Лига стана арена на закачки и смях в неделя, след като програмата отреди трите големи кита на първенството да играят един след друг.

Ясно беше, че Атлетико, Реал и Барселона са фаворити, както и е съвсем сигурно, че това са трите отбора с най-големи шансове за титлата в края на сезона. Единствените, всъщност, които могат да я вдигнат.

Та по обяд Валенсия прие Атлети на Чоло Симеоне и ... започнаха събитията, които отправиха сериозно предизвикателство към интернет шегаджиите, производителите на мемета и гифчета, както и обикновените футболни зевзеци.

Гостите вкараха (естествено - Гризман), а превъзходството им бе толкова сериозно, че стигнаха до две дузпи. Вратарят Диего Алвеш спаси и двете, първо от Гризман, после и от капитана Габи. Бити в два различни ъгъла, на различва височина и с различна сила.

Този Алвеш изобщо не е случаен. Той е спасил вече 19 от 41 дузпи, които му бият в Ла Лига през годините.

С две думи - ето ви я рецептата на Валенсия за успех: Правете спокойно дузпи срещу нападателите, само не ги пускайте да вкарват от игра!

Самият Лео Меси има три изпуснати дузпи срещу стража на Валенсия.

Атлетико си взе точките с 0:2, след като трябваше да бие поне с 0:5. И Чоло се усмихна, защото бе обещал победа на годишнината на стадион "Висенте Калдерон" - в неделя станаха 50 лета от откриването му.

Бе ред на Реал и докато играчите на Атлетико още се качваха на автобуса за летището във Валенсия, лицето Фран Рико заби топката в мрежата на Мадрид през ръцете на неуерения Кейлор Навас.

Първи гол на "Бернабеу" в мач за първенство в историята на Ейбар! Малкото отборче от 27-хилядното баско градче поведе на европейския шампион. Да кажеш, че Реал е в ситуация това да не го притесни, е малко пресилено. След 3 поредни ремита в лигата и Европа, 72 103 зрители не можеха да не се размърдат нервно, след като някакъв тип, който не е вкарвал гол от януари, ги наказа още в 6-ата минута.

Реал вкара бързо - 50-и гол на Гарет Бейл в Примера, 1:1 и спокойствие. Нататък ясно - следва разгром, нали?

Но напук на традициите в испанския футбол, в който на "Бернабеу" и "Камп ноу" просто се подчиняваш на грандовете, Ейбар изобщо не трепна.

С блуждаещ някъде далеч от терена Кристиано, хаотичен Бейл и неузнаваем Бензема, Мадрид не успя да победи. Баските написаха история.

И за първи път от 9 години Реал не бие в 4 поредни двубоя.

Интернет прегря от майтапи, разбира се. Каталунците празнуваха, сякаш вече са шампиони. "Реал не може да бие Виляреал, после Лас Палмас, а сега и Ейбар. Лигата е с ясен адресант".

Е, ок - но дойде "Вирус Виго". Така пък Мадрид отвърна на подигравките след вечерното 4:3 за Селта срещу Барселона, донесло нова порция смях.

И как не - изумителен мач, в който се случиха паметни неща. Яго Аспас, който в Ливърпул не можеше да изпълни нормално дори тъч и корнер, заби майсторски гол за домакините.

Вратарят-плеймейкър Марк Андре тер Щеген сложи черешка на тортата на глупостите си цяла вечер с подарък, ритайки топката в Пабло Ернандес, откъдето тя влезе във вратата за 4:2, точно, когато Барса бе натиснал да обръща (стигна от 0:3 до 2:3).

Като добавим, че Матио си вкара автогол, Суарес и Неймар бяха разпиляни и неточни, а за Барса бе отсъдена една от онези дузпи, които... Да не продължаваме. Спорна работа, в най-добрия случай.

След 4:1 миналия сезон, 4:3 през този във Виго си е подобрение, бяха майтапите на гърба на отбора на Луис Енрике.

А мадридската преса се заяде с обичайното оправдание за провал на каталунците - "Вирус ФИФА", идващо след пауза за националните отбори. Е, този път сривът е преди тази пауза. И стана "Вирус Виго" - пак шегичка.

Най-усмихнат от целия този испански футболен хумор е Чоло, който ще гледа две седмици класирането, в което Атлетико е на върха с 15 точки и по-добра голова разлика от Реал. Барса има 13, а пред него е дори Севиля с 14.

Атлетико "бавно, бавно лази", както навремето бе казал великият Димитър Пенев по друг повод. Лази, но нагоре.

И се подсмихва на грандовете.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията