Най-добре похарчените пари във Висшата лига

Трансферните удари, които вече се отплащат

Sportinglife
Sportinglife 10:10 ч., 02 Окт 2016
0
873
GETTY IMAGES

След големите суми, похарчени през лятото, дойде време репутациите да се доказват на терена.

105 милиона за Пол Погба, но какво сме видяли дотук от него?

Струваше ли си Ливърпул да харчи над 30 милиона за сенегалеца Мане?

И как се представя многомилионната селекция на Сити?

Ето примерен въображаем отбор с 11-те най-добри нови покупки през лятото във Висшата лига, с условността, че от сезона са минали едва 7 кръга.

Стив Манданда, Кристъл Палас

През миналия сезон тимът имаше проблем с непостоянството на Уейн Хенеси. Френският вратар обаче е очевидно по-солиден и опитен, като е нормално да е така след 9 години като титуляр в Марсилия и мачове за "петлите".

А и е свободен трансфер - сделка с голяма стойност за Палас. Вече се доказа със спасявания, които донесоха точки.

Ашли Уилямс, Евертън

Лидер, опитен, спокоен и доказан на ниво Висша лига. След 55 допуснати гола миналия сезон, това е музика в ушите на феновете на Евертън. Пасна идеално до Фил Джагиелка и личи, че отборът вече е по-солиден и спокоен.

Ерис Байли, Манчестър Юнайтед

Направи фурор с първите си три мача, леко колеблив след това, но какво по-нормално, когато си на 22 и имаш 40 професионални мача, преди да подпишеш с Юнайтед? Очевидно има да учи, но качествата и потенциалът му са огромни.

Жоел Матип, Ливърпул

Точно лекарството, от което отборът имаше нужда - спокоен и уверен с топка в краката, тактически много добре подготвен и с необходимата бързина за английския футбол. И още нещо - опитен, въпреки че е само на 25 години.

Още един свободен трансфер, който се очертава да е голям удар.

Идриса Гай, Евертън

В Астън Вила представянията му някак се губеха, защото отборът имаше ужасен сезон. През лятото дойде в Евертън и от първия ден показа кой е шефът в халфовата линия. Тя е изтъкана от бойци и хора, които не спират да се движат, редом с него е Гарет Бари. Гай напомня на Н`Голо Канте от миналия сезон в Лестър.

Виктор Уанаяма, Тотнъм

Влезе като титуляр, защото Муса Дембеле бе наказан в началото на сезона, но сега трудно ще отстъпи мястото си. Двигател, сърце на отбора. Привлечен от Саутхемптън за сравнително малко пари (около 10 милиона) и ще се окаже може би най-добрият летен бизнес на Тотнъм на пазара.

Стефан Дефур, Бърнли

Навремето сър Алекс го искаше в Юнайтед, но сякаш кариерата му не тръгна по възходяща линия. В Бърнли не знаеха какво да очакват, но белгийският национал бързо ги успокои с изявите си на терена.

Работи здраво, дава съвсем друга класа на полузащитата на Бърнли, вкара и невероятен гол срещу Хъл.

Садио Мане, Ливърпул

Един от онези нови играчи, които изглеждат така, сякаш цял живот са играли точно в този отбор. Включи се като светкавица, три гола и четири асистенции в първите 7 мача.

Ливърпул е атакуваща огнена топка от скорост и голове, а Мане е в сърцето на това. Играч на месеца за август и септември в гласуването на феновете в Англия.

Яник Боласие, Евертън

25 милиона лири са много пари за клуб като Евертън, но крилото си заслужава всяко пени. Вече показва типичните си дрибъли и центрирания, вкара и първия си гол. Дава скорост и динамика на атаката на новия си отбор.

Златан Ибрахимович, Юнайтед

Четири гола във Висшата лига, още един за победата в Камюнити шийлд, както и победен такъв в Лига Европа срещу украинците от Зоря. И лидерство, видимо на терена за всеки, който следи отлизо Юнайтед. Спокоен и уверен, със самочувствието на полубог, няма и следа от проблем с адаптацията в английския футбол.

Ислам Слимани, Лестър

Рекордният трансфер на клуба дойде в последните минути преди затварянето на пазара и мнозина не знаеха какво да очакват. Голове - ето какво.

Атаката на Лестър вече има завършен вид - един типичен голаджия с присъствие в наказателното поле (Слимани), един с много движение около него и играещ на ръба на засадата (Варди) и един свръхзвуков тип, който може да играе и на фланга, и на върха - Муса.

Слимани вкара два пъти в дебюта си срещу Бърнли, после наниза и победен гол срещу Порто в Шампионската лига. Все с глава - най-силното му оръжие.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията