Китайци влизат в „Левски”

Русев урежда огромна компания за „Герена”

Sportinglife
Sportinglife 06:15 ч., 26 Сеп 2016
0
1753

„Левски” ще се сдобие с едър китайски спонсор.

Очаква се информацията да бъде обявена официално през новата седмица.

Засега липсват подробности или потвърждение за името на фирмата, но от седмици се споменява за преговори с „Хуавей”.

Компанията е известна у нас със своите смартфони и е производител №1 на телекомуникационно оборудване в света. Лионел Меси стана глобален посланик на „Хуавей” през март. Огромната фирма помага на ред клубове като ПСЖ и „Арсенал”.

Сделката доказва очаквания размах в действията на новия „син” собственик Спас Русев, който обича да работи с най-големите. Няма да е изненада, ако до Нова година на „Герена” се появи оше някоя компания, която е №1 в света. Русев има тесни контакти с „Хуавей” покрай неговата компания „Виваком”.

Естествено засега не се оповестява конкретика по очаквания рекламен договор, нито дори дали азиатците ще бъдат генерален спонсор. Но е ясно, че китайци малко пари не дават.

Името на компанията най-вероятно ще бъде на фланелките на отбора, но не се знае дали на кирилица, латиница или с йероглифи.

Сделката, която очевидно ще е за милиони, е и стратегическа за бъдещето. Обвързването отваря за „Левски” огромен пазар на страна, която е и най-бързо развиващата се икономически във футбола напоследък.

Логично е вече да стават по-лесно трансфери в двете посоки с Китай, маркетингови ходове и т. н.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията