Барса проклина ФИФА, Роналдо иронизира Шави

Вирусът ФИФА повали каталунците, Атлетико спечели за първи път

Sportinglife
Sportinglife 12:30 ч., 11 Сеп 2016
0
1470
GETTY IMAGES

Барселона падна у дома часове, преди Каталуня да излезе по улиците и да празнува своя ден. 11 септември е празник за провинцията, която има себе си за нация.

Барса обаче не направи много за доброто настроение на стотиците хиляди "куле", които невярващо гледаха в събота вечер хорор-спектакъл и 1:2 от Алавес насред "Камп ноу".

Статистиците отвориха дебелите книги, за да проверят когато за последен път новак е победил на този стадион. Журналистите наточиха перата срещу треньора Луис Енрике, оставил на скамейката Меси, Суарес и Иниеста, Юмтити, Пике...

"Аз съм виновен - пое всичко върху себе си наставникът. - Рискът не се оправда, но и нищо фатално не е станало."

Но в Барселона беснеят и срещу станалия вече традиционен "Вирус ФИФА", който носи на отбора страдания от години. Мачовете на националните отбори пращат в различни точки на света близо 20 (този път бяха 16) от играчите на Барса, като някои от тях пътуват по 50 часа обратно с прекачвания и престои.

И в първия мач след паузата винаги са слаби, ако въобще са с в състояние да играят.

През пролетта "вирусът" пак покоси Барселона (поне според каталунската преса), точно преди Ел класико, загубено с 1:2 у дома о Реал. След него започна криза, която едва бе овладяна навреме, за да не се изпусне титлата от 11 точки аванс.

"Мундо депортиво" се заяде, че Алавес бил само с трима национали - колумбиеца Даниел Торес, венецуелецът Кристиан Сантос и сърбинът Александър Катай. Само първият изобщо се появи на терена в събота.

Но как това може да е причина за оправдания при клуб като Барса, похарчил 300 милиона евро за нови в последните 4 трансферни прозореца? Алавес направи лятна селекция за 5,6 милиона евро. Толкова струва половината от пазилия неубедително нов вратар на Барса Яспер Силесен. 

Енрике пусна Меси в 60-ата минута при 1:1, а Суарес и Иниеста влязоха 6 минути по-късно, вече при 1:2.

Дотогава Жереми Матио, Алеиш Видал и Хавиер Масчерано вече бяха съумяли да подарят на гостите два гола с комични изяви.

Напред Неймар игра за Барса за първи път през сезона, но партньорът му Пако Алкасер не направи нищо в дебюта си.

Закономерно - поражение, въпреки че шампионите имаха достатъчно положения, да спечелят с 5:2 (ударите в рамката бяха 16:3), примерно. Но не всеки път магията на Меси и Суарес ще спасява отбора, не и за 25-30 минути на терена.

В същото време Реал спечели убедително с 5:2 у дома срещу Осасуна и с 9 точки от 3 кръга оглави таблицата. Мадрид е на другия полюс - контузените се връщат, Роналдо игра за първи път през сезона и вкара гол.

А след това неочаквано и необяснимо Кристиано изригна срещу Шави Ернандес, който в интервю за мадридския в. "Марка" през седмицата каза:

"Не искам дори да сравнявам Меси и Роналдо.

Португалецът е един от големите играчи на нашето време. Може би най-добрият. Проблемът е, че по същото време на света има един футболист, който е номер едно в историята.

Всеки, който разбира от футбол, ще ви каже, че е невъзможно дори да сравняваме Меси с Роналдо."

В отговор КР7 изригна:

"Защо трябва да ме интересува какво е казал Шави? Къде играе той? Катар или някъде си...?

Когато потърсите в интернет, моето име е най-споменавано. Който иска да продава вестниците и списанията си, пише за мен, слага моя снимка.

Аз имам три "Златни топки", а Шави - нито една. Ако бях президент на Реал щях да предложа на Роналдо десетгодишен договор, защото най-добрият клуб в света трябва да има най-добрия играч. Искам да се пенсионирам в Мадрид."

Атлетико спечели за първи път след две ремита, и то как - 4:0 на терена на Селта. Реал има 9 точки, Барселона е с 6, Атлетико с 5 - трите тима, които ще се борят отново за титлата и в Испания, и в Европа.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията