Блогът на Мата: Пътят към Русия

Испанецът пише тази седмица от лагера на Испания преди старта на квалификациите

Sportinglife
Sportinglife 12:00 ч., 05 Сеп 2016
0
716

Хуан Мата не пропуска всеки понеделник да напише няколко реда в блога си. И Sportinglife.bg по утвърдена традиция ви предоставя възможност да прочетете думите от първа ръка на звездата на Испания и Манчестър Юнайтед.

"Този път пиша от Леон, един прекрасен град в северна Испания, недалеч от Астуриас, моя дом. Както знаете, ние започваме в понеделник, 5 септември, своя път към Мондиал 2018. В лагера се усеща вълнение, а и от феновете - също.

Преди няколко дни играхме контрола с Белгия в Брюксел, като отборът остави отлични впечатления. Показахме характер, приложихме всичко, което имахме като подготовка за мача. Беше перфектно представяне.

Времето си минава неусетно и ето, че някои ключови играчи от испанския отбор вече не са тук. Но ние продължаваме да имаме голям избор от футболисти, които да държат здраво инициативата в един мач. Това е идеята на испанския национален тим.

Естествено, има много аспекти на играта, но нашата цел е да я водим ние, да имаме топката постоянно, и да атакуваме. Хулен Лопетеги, новият селекционер, е много ясен в това си изискване. Имахме позитивни разговори с него още в първите дни тук.

Хората в Леон ни се радват, посрещнаха ни много позитивно.

Благодаря им, защото подкрепата им ни кара да искаме да играем добре и да побеждаваме. Квалификациите ще са дълги... Групата ни е една от най-трудните в европейската зона, но ние нямаме друга цел, освен да сме на финалите.

Много от вас ме питат за атмосферата в отбора - и тук, а и с Юнайтед. Ето, например в неделя пътувахме от Мадрид до Леон и това бе типичен ден за един футболен отбор на път. Видеоигри един срещу друг, карти през цялото време, а има и такива, които си слагат слушалки и гледат филми.

Не бива да заспиваш, защото като се събудиш снимката ти как дремеш ще е вече в някоя социална мрежа, качена от някой съотборник! Винаги си дръж очите отворени!

Паузата за националните отбори ще свърши и в събота ни чака голям мач. Манчестърското дерби. Специален мач, няма съмнение. Това обаче са само три точки, не бива да полудяваме толкова по един двубой. Двата отбора започнаха сезона добре и очакванията към тях са големи.

Аз и Давид де Хеа се майтапим тези дни с Нолито и Давид Силва по темата, но истината е, че мислим само за мача на националния в момента. След него ще имаме достатъчно време да се концентрираме върху събота.

Прегръдки на всички!

Хуан."

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията