Спас Русев одобри Манолев и Мицански за Левски

Трансферите на двамата не са финализирани, чака се тяхното "да"

Sportinglife
Sportinglife 09:10 ч., 03 Сеп 2016
0
1729
Lap.bg

Само три дни като собственик на Левски са достатъчни на Спас Русев да даде благословия за първи трансферни действия на клуба.

Отправени са предложения и са водени разговори със Станислав Манолев и Илиан Мицански, национали, които са без клубен отбор.

И двамата са доказано ниво за България, няма да имат нужда от време за адаптация, а и в началото на септември едва ли имат време да чакат кой знае колко по-добри оферти от чужбина. Като свободни агенти те могат да подпишат с Левски (или друг тим) и сега, независимо, че трансферният прозорец в Европа е затворен.

Русев е одобрил предложенията към двете звезди, чака се отговорът им.

Треньорът Люпко Петрович, чиито пост за момента не е под въпрос, с удоволствие би приветствал вдигането на класата с играчи на важни постове .

Манолев може да играе и като десен защитник, и като десен външен халф, а и навсякъде в полузащитата. 30-годишният универсален играч мина през ПСВ Айндховен, а за последно бе в руския Краснодар, като общата сума на трансферите в кариерата му е над 4 милиона евро.

Мицански до лятото бе в корейския Сувон Блууингс и е доказан голаджия, което би свършило отлична работа на Левски.

Ако бъде привлечен последния, едва ли ще има договорка с Валери Божинов от Партизан, който е заявил готовност да се върне на "Герена" преди няколко седмици.

Слухове започнаха отново да свързват Матиас Курьор със синия цвят, след като бившият играч на Черно море се размина с ЦСКА-София заради треньорско решение на новия "червен" наставник Едуард Йорданеску.

Същевременно след първото си посещение на "Герена" като бос и ясно заявената цел Левски да е шампион, Русев продължава с основната си задача - да избере хората, които да ръководят клуба.

Разговори се чакат с Наско Сираков, който е споменаван като фаворит за човека със силната ръка в спортно-техническите дела. Но легендата на "сините" върви с много и съвсем ясни условия, които ще иска да му бъдат гарантирани от собственика.

Най-важният въпрос, който всеки левскар си задава в последните седмици - ще се върне ли Станимир Стоилов на "Герена", ще чака своя отговор още няколко месеца, докато не минат мачовете на Астана в Лига Европа (до декември) и не завърши сезона в Казахстан (ноември).

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията