Когато Клоп срещна Линекер

Интервюто на германеца за легендарния английски голмайстор пред BBC

Sportinglife
Sportinglife 17:00 ч., 31 Авг 2016
0
2909
BBC

Гари Линекер направи първия си голям журналистически удар (този път облечен) за сезона, като интервюира Юрген Клоп за BBC в базата на Ливърпул в Мелууд.

Разговорът между легендата на английския футбол и един от най-актуалните и харизматични мениджъри в настоящето си заслужава вниманието.

Ето го.

- Благодарим за отделено време, много мило от ваша страна, мистър Клоп!

- Няма проблем, нямах какво друго да правя!

- Как вървят нещата?

- Времето е гадно... (смях, защото навън е мрачно като за август, но типично за Мърсисайд). Но пък идеално за тренировка.

- Имаш карта в офиса...

- Да, това е картата ми на Великобритания, правена специално за германски треньори. Защото знам имената на отборите, но не знам кой къде се намира. Ако ми кажеш, че Норич е нататък (сочи някъде към прозореца на офиса си, към тренировъчните игрища), ще ти повярвам.

- Да те пробвам? Къде е Тотнъм Хотспър? Може да имаш проблем да го намериш (отборът е от Лондон)...

- Ха-ха, знам. Харесва ми да имам камера зад гърба си, между другото.

- Хей, това е МОЯТА камера. Тя снима мен. Да седнем и да поговорим. Как ще опишеш футболната си философия?

- Жива. Динамична. Не е най-умното нещо на света, знам. Успехът е важен, разбира се. Но първата ми цел е друга.

Футболът трябва да е ето това: Поредица от мачове на отбора, като преди всеки следващ хората да нямат търпение да го гледат отново на терена. Да тръпнат за следващия мач, да искат да дойде веднага. Това е. Ако постигнеш това, ще има и успехи.

- Емоционален си край тъчлинията...

- През повечето време извън мачовете, слава Богу, не съм толкова емоционален. Но по време на играта... Нещо се случва с мен. И днес, а съм вече на 49 години, не мога точно да го опиша и да разбера. Ако видя някой друг да се държи като мен край тъчлинията ще си кажа: Този луд ли е?

- Като играч не си бил топ ниво, но съм те чувал да казваш, че в главата си с разбирането за играта си бил далеч напред още тогава. Опиши го.

- Разбирах играта доста по-добре от това как можех да я играя. А това е доста разочароващо, докато си футболист. Не можеш да използваш познанието си на терена.

- И аз бях същият!

- Неее, наистина ли? Нее, просто си просиш комплимент от мен!

Източник: BBC

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията