Какво да очаква ЦСКА от сина на Генерала?

Едуард Йорданеску ще опита да се задържи повече от Стойкица, Андоне и Регекампф

Sportinglife
Sportinglife 15:50 ч., 25 Авг 2016
0
1815
CSKA.bg

"Лесно е с учител като неговия баща - представи легендата Христо Стоичков новия треньор на ЦСКА Едуард Йорданеску. - Той има ясна идея какво трябва да направи, знае каква дисциплина е нужна.

Без дисциплина победи няма как да има. Желая му успех!".

Стоичков седна на пресконференция на "Българска армия" като един от тримата едри акционери в ЦСКА. И представи румънския наставник, който е енигма за българския фен, а и идва в клуба във възможно най-деликатния момент вероятно в цялата му история.

Знаем кой е татко му - Ангел Йорданеску, наричан Генерала, е човекът, който изведе Стяуа до Купата на европейските шампиони преди 30 години като асистент на Емерих Йеней. Два сезона по-късно, през 1988-а, Йорданеску пак заведе румънския гранд на финала вече като главен наставник, но го загуби от Милан.

Едуард Йорданеску е на 38 години и обяснимо за възрастта му няма голям опит като треньор. Казано в числа - водил е като старши-треньор общо 68 мача.

Не че в тях вече няма добри и позитивни неща, напротив.

Еди, както го наричат в Румъния, се е учил като помощник в Стяуа почти две години (2010-2012 г.), преди да поеме третодивизионния Фортуна Бразил. Не успява обаче да вкара отбора във втора лига и си тръгва.

Следва период в ЯША Таргу Муреш, където стартира сезон 2013-2014 г. със задачата за промоция в елита. Не стартира добре и остава само 6 мача, преди да се раздели с отбора.

За да дойде и най-успешния му период, начело на Пандури. Достига финал за Купата на лигата в Румъния преди година, но губи от Стяуа.

През миналия сезон направи силна селекция с имена като титулярния национален десен бранител Кристиан Сапунару (носител на Лига Европа с Порто) и завърши редовния сезон на трето място. Пандури загуби само веднъж в десетте кръга на плейофите (отново от Стяуа) и остана трети, с което си спечели място в Лига Европа.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията